Bogányi Gergely zongoraművész kedvenc édessége a gesztenyetorta

Bogányi Gergely zongoraművész kedvenc édessége a gesztenyetorta

Bogányi Gergely zongoraművész kedvenc édessége a gesztenyetorta

Hozzávalók a tésztához: 20 dkg búzaliszt, 20 dkg kristálycukor, 4 tojás, 5 evőkanál víz, 12 g sütőpor,10 g vaníliás cukor, 2 evőkanál kakaópor.

Hozzávalók a krémhez: 375 g gesztenyemassza, 40 g vaníliás pudingpor, 500 ml zsírdúsabb tej, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg margarin

A díszítéshez pedig: 2 dl habtejszín, 125 g gesztenyemassza

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük, a lisztet a sütőporral és a kakaóporral elkeverjük. A cukrot a tojások sárgájával, a vaníliás cukorral és a vízzel fehéredésig keverjük. Apránként hozzáadjuk a lisztes keveréket, majd belekeverjük a tojásfehérjét is. Egy tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, az oldalát egy kis vajjal kikenjük, majd beleöntjük a piskótatésztát. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A sütőt az első 20 percben tilos kinyitni, mert összeesik a tészta!

Amikor megsült, rácsra tesszük hűlni, majd kettévágjuk. A pudingport a tejjel megfőzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A margarint és a cukrot kikeverjük, hozzáöntjük a pudingot, és ezzel is jól kikeverjük.

A gesztenyemasszát villával kicsit megtörtjük, majd robotgéppel belekeverjük a pudingos alapba. A tejszínt habbá verjük. A gesztenyemasszát szép kis csíkokra formázzuk.

Egy tortatálcára tortacsipkét teszünk, majd erre helyezzük rá a piskótatorta alját. A krém felét rákenjük. A fele, csíkokra formázott gesztenyemasszát rászórtjuk a krém tetejére. Rátesszük a másik piskótalapot, majd a maradék krémmel kívülről bevonjuk a tortát. A tejszínhabot habzsákba töltjük, és habrózsákat nyomunk körbe a torta szélére, egyet pedig a közepére. A maradék gesztenyemasszával megszórhatjuk a torta tetejét.

Még nem érkezett hozzászólás!
Legyen Ön az első!

Hozzászólás írása

*