Kókuszos csirke

Kókuszos csirke

Hegyi Barbara receptje
Csepregi Éva kedvence

Hozzávalók: egy nagy csirkemell filé, olívaolaj, római kömény, 2,5 dl kókusztej, ázsiai citromfű, 1 zöld citrom, kis chilipaprika, 2 ujjnyi reszelt gyömbér, fokhagyma.

Elkészítés: a köményt felhevítjük, majd ha már illata van, ráöntjük az olívaolajat. Erre dobjuk a reszelt gyömbért, a fokhagymát, ezeket megfuttatjuk, majd a hosszabb szeletekre vágott húst ráfektetjük. Ezt követően ízesítjük a húst chilivel és ázsiai citromfűvel, majd kevés vízzel felöntjük, s 10-15 percig pároljuk. Ezután adjuk hozzá a kókusztejet, a zöldcitrom levét és a citrom reszelt héját. Végül ízlés szerint sózzuk.  

Még nem érkezett hozzászólás!
Legyen Ön az első!

Hozzászólás írása

*