Spenótkrémmel töltött hagymás palacsinta

Spenótkrémmel töltött hagymás palacsinta

Rudolf Péter kedvenc étele

Hozzávalók (4 palacsintához): 40 dkg spenót, 2 tojás, 4 evőkanál teljes kiőrlésű liszt, 4 dl tej, 2 gerezd fokhagyma, só és bors, ízlés szerint, 1 evőkanál napraforgóolaj.

A sajtmártáshoz: 15 dkg gomolyasajt, 5 dkg vaj, 1 evőkanál teljes kiőrlésű liszt, 2 dl tej, 1 dl (száraz)fehérbor, só és bors, ízlés szerint.

Forró, sós vízben megfőzzük a spenótot, majd leszűrjük és kihűtjük. A tojásokkal, a liszttel, a tej felével, a fokhagymával botmixer segítségével krémesítjük. Megsózzuk, majd borsot darálunk rá.

A maradék tejjel sűrű palacsintatésztát keverünk, majd palacsintasütőben négy palacsintát sütünk. Mindegyik közepére egy-egy evőkanálnyi spenótkrémet teszünnk, majd a tészta széleit behajtogatjuk.

A sajtmártás készítésekor megolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a villával tört gomolyát. Amikor a sajt megolvadt, hozzáadjuk a lisztet, kevergetve összedolgozzuk, végül enyhén megpirítjuk. Beleöntjük a tejet és a bort, majd összeforraljuk. Végül ízesítjük: borsot darálunk rá, szükség esetén sózzuk.

A sajtmártással leöntött palacsintákat néhány percig tűzálló tálban forróra hevítjük, majd melegen tálaljuk.

Még nem érkezett hozzászólás!
Legyen Ön az első!

Hozzászólás írása

*