A jövőnek kell tervezni

A jövőnek kell tervezni

Pest megye egyik legrégibb települése idén ünnepli fennállásának 950. évfordulóját, s bár sok „kívülálló” véli úgy, hogy Alsónémedi szlovák vagy német település, ez nem így van – kezdi a beszélgetést Vincze József, aki immár második ciklusát tölti a polgármesteri székben.

A futball Paganinije

A futball Paganinije

Tavalyelőtt lett a Pest Megyei Értéktár része a világhírű magyar labdarúgó, Zsengellér Gyula életműve. Az 1915-ben Cegléden született focista hosszú pályafutása alatt majdnem mindent elért, amit magyar labdarúgó elérhetett: négyszeres magyar bajnok volt az egyik legsikeresebb hazai klubbal, az Újpesttel, melynek színeiben tizenegy évig játszott.

Tour de Hongrie 2017

Tour de Hongrie 2017

Kerékpáros országjárás Pest megyén keresztül
Cegléd lesz az egyik cél- és rajtállomása a 2017-es Tour de Hongrie kerékpárversenynek, amely június 27-én Szombathelyen kezdődik, s július 2-án Budapesten ér véget.

Koronázási hétvége

Koronázási hétvége

Gödöllőn a királyi pár és a Szent Korona
Gödöllő városa idén Erzsébet királyné előtt tiszteleg születésének 180. és magyar királynévá koronázásának 150. évfordulója alkalmából a „Bölcsőtől a koronáig – Gödöllő, a királyné városa” elnevezésű kulturális tematikus évvel. A programsorozat egyik fő eseménye a június 9-11. között megrendezendő Koronázási Hétvége lesz.

Színvonalas vígjátékokkal, zenés darabokkal várják a nézőket

Színvonalas vígjátékokkal, zenés darabokkal várják a nézőket

Iskolában formálódik a ráckevei színház
Szeptembertől saját színháza lesz Ráckevének. A tízezer lakosú település színházkedvelő lakóinak immár nem kell utazniuk színvonalas szórakoztató előadásért, a Vénusz Színház helybe hozza a produkciókat. A teátrum bemutatkozása szeptember 16-án lesz, méghozzá saját darabbal. A Minket nem lehet elfelejteni című zenés vígjátékban Vertig Tímeát, Bor Viktort, Csifó Dorinát és Kósa Dénest láthatja a közönség.

Az új követelményeknek új technológiával lehet megfelelni

Az új követelményeknek új technológiával lehet megfelelni

Másfajta szemlélet, kitartás és reális cél szükséges
A precíziós mezőgazdaságról, illetve hazai elterjedéséről szóló sorozatunk harmadik – befejező – részében arra voltunk kíváncsiak, hogy Pest megyében mennyire terjedt már el ez a korszerű gazdálkodási mód, s arra, milyen tapasztalatokat gyűjtöttek eddig az ezt választó vállalkozók.

A Csepel- Sziget meghatározó, dinamikusan fejlődő települése

A Csepel- Sziget meghatározó, dinamikusan fejlődő települése

Harminc esztendeje város Szigetszentmiklós
Szigetszentmiklós a főváros déli agglomerációs övezetében, a Csepel-szigeten helyezkedik el. Az elmúlt esztendők során a település a kistérség meghatározó városává fejlődött, s 2013. január 1-jétől a Szigetszentmiklósi járás székhelye. Szabó József polgármesterrel beszélgettünk.

Az új szakrendelő az agglomeráció ellátásból is részt vállal

Az új szakrendelő az agglomeráció ellátásból is részt vállal

Csökken a várakozás, nő a gyógyulási esély
A kormány döntésének megfelelően új szakrendelő épül – a jelenlegi, igencsak elavult infrastruktúrájú járóbeteg-ellátó helyett – Budapest X. kerületében. A beruházás több mint 3,7 milliárd forint – derül ki a Magyar Közlöny nemrégiben megjelent számából.