Pomázé az ország egyik legjobb önkormányzati honlapja

Pomázé az ország egyik legjobb önkormányzati honlapja

Magasan felülmúlva az országos átlagot, a jogszabályok által előírt közérdekű adatok feltöltöttsége több mint 80 százalékos a pomázi önkormányzat honlapján – derül ki az eDemokrácia Műhely friss felméréséből. Ez az arány az egyesület legutóbbi reprezentatív felmérésekor átlagosan 17 százalék volt az ország önkormányzati honlapjainál.

Ökológiai tanösvény nyílt Pátyon

Ökológiai tanösvény nyílt Pátyon

Befejeződött a Páty közelében fekvő Sasfészek-tó körüli tanösvény kialakítása. A helyi oltalom alatt álló terület számos védett madárfaj és vízi állat élőhelye. A mintegy négyhektáros tó mentén a környezetbe olvadó nyomvonalon lehet sétát tenni. A csaknem egy kilométeres táv egyes állomásain interaktív tájékoztatók mutatják be a hely élővilágát.

Keresztre feszített Krisztus homokból Tinnyén

Keresztre feszített Krisztus homokból Tinnyén

Kuriózumnak számító, 2,7 méter magas Jézus-szobrot készített homokból Monostori Ferenc szobrászművész Tinnyén. Az alkotást még három másik követi majd. A Guinness-rekorder, világjáró Monostori célja, hogy felhívja az ország figyelmét a homokszobrászat világára; jövőre fesztivált rendezne. A szobor már megtekinthető a Pest megyei településen.

Fejlesztik a nagykátai szakorvosi rendelőintézetet

Fejlesztik a nagykátai szakorvosi rendelőintézetet

Letették a nagykátai szakorvosi rendelőintézet csaknem 1,4 milliárd forint kormányzati támogatásból megvalósuló bővítésének és korszerűsítésének kezdetét szimbolizáló alapkövet. A Jászberényi Szent Erzsébet Kórház fenntartásában működő intézmény fejlesztése a tervek szerint 2019 végére fejeződik be. A beruházásra az Egészséges Budapest Programból 400 millió forintot, a Pest Megyei Területfejlesztési Programból 973 millió forintot szánnak.

Átadták a szobi tanuszodát

Átadták a szobi tanuszodát

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az átadáson kiemelte: egy negyvenhárom éves ígéret vált valóra, az uszoda megépítését ugyanis még 1975. április 5-én ígérte meg a város akkori vezetése a szobiaknak.