Minden, ami Duna

Minden, ami Duna

A Duna napját június 29-én ünnepeljük, amikor is minden Duna menti országban változatos eseményekkel emlékeznek meg a világ „legnemzetközibb” folyójának évfordulójáról. Ez alól nem kivétel Ráckeve és Szigetbecse sem, melyek a Szigetzugi Duna Napok helyszínéül szolgálnak. A háromnapos kulturális fesztiválon zajló programok középpontjában a Duna folyó áll.

IDebate – Vitatkozva tanulni

IDebate – Vitatkozva tanulni

Pest Megye Önkormányzata az „Európa a Polgárokért” európai uniós program keretében, hét ország részvételével (Magyarország, Olaszország, Portugália, Románia, Szlovénia, Horvátország és Szerbia) nemzetközi programot valósít meg. A projekt célja a fiatalok társadalmi szerepvállalásának ösztönzése, bevonásuk a közéletbe és egy, a véleménycserét segítő európai online ifjúsági platform létrehozása.

Csikszeredai hallgatók vizsgáztak Gödöllőn

Csikszeredai hallgatók vizsgáztak Gödöllőn

Sikeres záróvizsgát tettek a Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar vidékfejlesztési agrármérnök mesterszakának csíkszeredai képzésében résztvevő hallgatói a Szent István Egyetemen (SZIE) június 6-án, Gödöllőn. Idén – kiemelt vendégként – az agrártárca nemrég kinevezett minisztere, dr. Nagy István is tagja volt a székelyföldi hallgatók tudását elbíráló bizottságnak. Az agrárminiszter nem először állt a Szent István Egyetem külhoni képzéseinek ügye mellé, ugyanis a korábbi években már erősítette az államvizsga-bizottságot, továbbá rendszeres vendége a SZIE székelyföldi képzési helyszínén rendezett programoknak.