Érden elkezdődött a Modern Városok Program megvalósítása

Érden elkezdődött a Modern Városok Program megvalósítása

Történelmi lehetőséget kapott a város
A mintegy hetvenezres lélekszámú Érden közel százmilliárd forint fejlesztés valósul meg, amelynek finanszírozását a Modern Városok Program biztosítja – mondta el a Pest Megye Lapja érdeklődésére Aradszki András államtitkár, a térség országgyűlési képviselője és Érd polgármestere, T. Mészáros András.

Fejlesztés előtt a Flór Ferenc Kórház

Fejlesztés előtt a Flór Ferenc Kórház

Egészséges Budapest Program
A megye történetének legnagyobb kórház- és szakrendelő-fejlesztési programja indul el idén, ez az Egészséges Budapest Program, amelynek keretében a kistarcsai Flór Ferenc Megyei Kórházban is hatalmas léptékű beruházásokat terveznek.

A jövő a megújuló energiaforrásoké

A jövő a megújuló energiaforrásoké

Égető gond: mivel tüzeljünk?
Századunk talán legnagyobb kihívása, miként tudunk felkészülni arra az időre, amikor a világ kőolaj- és földgázkészletei annyira megcsappannak, hogy már nem lesznek képesek kielégíteni a Föld egyre gyarapodó népességének növekvő energiaigényét, nem is beszélve a klímaváltozás mindinkább érezhető következményeiről.

Csepel-szigeti értéktúra

Csepel-szigeti értéktúra

A Pest Megyei Értéktárban 164 érték található. Ez a szám, és az értékek különlegessége, a magyar nemzeti kultúrában és a megye életében betöltött szerepe indokolttá teszi, hogy szakmai és egyéb körök, közösségek számára is ismertebbé váljanak. Ebből a célból az értékek bemutatására irányuló városnéző interaktív sétákat, értéktártúrákat szervez Pest Megye Önkormányzata.

Szabadidős sportparkot avattak

Szabadidős sportparkot avattak

Új kültéri sportparkkal gazdagodott Üllő. A Pest megyei településen Szabó Tünde sportért felelős államtitkár avatta fel a Nemzeti Szabadidős-Egészség Sportpark program keretében elkészült létesítményt.