„Teltházas” volt az első Sörmajális Szentendrén!

„Teltházas” volt az első Sörmajális Szentendrén!

Idén első alkalommal három napon át, egyben zajlott a Városi Majális és a Sörfesztivál.

A találóan Sörmajálisnak nevezett rendezvény a szeszélyes tavaszias időben ezreket vonzott a Dunakanyar legszebb városába, Szentendrére. Összességében több mint 16 ezren látogatót vonzott a rendezvény.

A sörös-standokon több mint 50 féle sörkülönlegességet kínáltak: volt itt belga, cseh, csíki, világos, barna, meggy és málna sör, de a borivók és a pálinkázók sem maradtak szárazon.

Solymosi Heléna fesztiváligazgató elmondta, hogy soha ekkora érdeklődés nem mutatkozott egy szentendrei fesztivál iránt sem, mint az idei Sörmajális. “Úgy tűnik, beérett a kétéves munka gyümölcse és az új fesztiváltematikánkra vevők voltak az idelátogatók. Az igen sikeresen debütáló Szentendrei Karnevál után egy fergeteges hangulatú Sörmajálist szerveztünk, őszintén remélem, hogy a többi fesztiválunk is hasonló sikert arat majd a szentendreiek és az idelátogatók körében. Az a célunk, hogy Szentendre felkerüljön az országos fesztiváltérképre és egyre jobb minőségű programokkal tudjuk szórakoztatni a rendezvényeinkre látogatókat.”

A gyerekek kézműves-foglalkozásokon vehettek részt a Nagycsaládosok  Szentendrei Egyesülete és az Árvácska Egyesület tagjaival, Tusák József sakkoktató izgalmas partikkal várta a gyerekeket a DMH-ban, a Lázár cár téren felállított ugrálóvár és az óriás gumiasztal is nagy sikert aratott. Szombaton a Szentendrei Nagyszínpad könnyűzenei tehetségkutató verseny döntőseié volt a főszerep, majd ezt követően elindult az igazi buli a Sörmajálison: több mint 20 zenekar váltotta egymást a 2 nap alatt.

Sosem látott tömeg táncolt a korzón vasárnap délután: a vidám műsort a Tébláb Alapfokú Művészeti Iskola diákjai vezették, akik egy hajókirándulás alkalmával látogattak Szentendrére, s rögtönzött műsorukkal, egy flashmobbal teremtettek fergeteges hangulatot.

Szombaton és vasárnap este Deák Bill Gyula zenekara és a Pál Utcai fiúk koncertje alatt megtelt a Duna-korzó, a közel ezer fős közönség kívülről fújta a dalokat, igazi örömünnep volt! Remek bulit csapott a Dizzy Dog, a Fibrillators és a Mary PopKids zenekar. A koncertek után éjfélig tartott az utcabál, a tánc.

Hétfőn, május elsején az helyi és környékbeli egyesületeké volt a főszerep, több száz gyermek és felnőtt táncolt a színpadon. A programdömpingben részt vett a Vujicsics Tihamér Zeneiskola fúvószenekara, a Csillagszeműek néptánccsoport, a Szentendrei Kenguruk fantasztikus ugrókötelesei, a Body Holly Dance Club, a Pink Panters, a Bailar Tánciskola, a Welldance egyesület táncosai, Zumba Éva tanítványai. A pódiumszínpadon egymást érték a jobbnál-jobb előadók, hallhattunk sanzonokat, citeramuzsikát és gitárzenét. Zárásként Schwartz Dávid lemezbemutató koncertje tette emlékezetessé az első szentendrei sörmajálist.

Még nem érkezett hozzászólás!
Legyen Ön az első!

Hozzászólás írása

*