Újabb ügyek intézhetőek ősztől a megyei kormányablakoknál

Újabb ügyek intézhetőek ősztől a megyei kormányablakoknál

Több mint száz új ügyet lehet intézni szeptember 1-jétől az ország eddig átadott 260 és Pest megye 21 kormányablakában. Kibővül a tevékenységi kör többek között a hatósági erkölcsi bizonyítvány kiállítása iránti kérelemmel és a fogyatékossági támogatást, vakok személyi járadékát érintő körülmények megváltozásának bejelentésével, vagy a telepengedély kiadási kérelemmel.

Hozza az érmeket a kézilabdacsapat

Hozza az érmeket a kézilabdacsapat

Negyedszer lettek bronzérmesek

Sorozatban negyedszer szerezte meg a bajnoki bronzérmet az Érd női kézilabdacsapata, amely a Magyar Kupában második lett, a KEK-ben pedig a negyeddöntőig jutott. Szabó Edina vezetőedző szerint így „csillogó szezont” zártak.

Szőlővel és borral foglalkozni több generáción át

Szőlővel és borral foglalkozni több generáción át

A siker záloga a következetes építkezés

Gálné Dignisz Éva okleveles borászmérnök férjével és immár felnőtt gyermekeivel együtt megvalósította régi álmát: a hazánkban a múlt század második felében kettévált szőlőtermelést és borászatot újra egyesítették családi vállalkozásukban.

A számolás okoz némi fejtörést diákjainknak

A számolás okoz némi fejtörést diákjainknak

Nyelvtanulásban jók az érettségizők

Legjobban az angol és német nyelvi érettségiken szerepelnek a Pest megyei tanulók, emelt szinten e tárgyak mellett a történelem a legnépszerűbb. A továbbtanulásban a gazdasági, jogi, társadalomtudományi vonalat választja a többség. Diplomások terén jól áll a régió.

Átadták a 10. számú főút új szakaszát

Átadták a 10. számú főút új szakaszát

Az agglomeráció várta ezt a fejlesztést

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Szűcs Lajos, Pest megye fejlesztési biztosa és Mayer András, a NIF Zrt. vezérigazgató-helyettese jelenlétében júniusban átadták a Pomázi úti felüljárót, valamint a 10. számú főút új nyomvonalú szakaszát, amely immáron távol fut a lakóházaktól.

„Én a modellemről leveszem az álarcot”

„Én a modellemről leveszem az álarcot”

Az Évszázad Kiváló Fotóművészével beszélgettünk.

„Ha felszáll egy repülőgép Tokióban, Budapest és Cegléd épp ugyanolyan messze van.” Igazi lokálpatrióta ül velem szemben, egy, a város közepén található, de nagyon csöndes kis házban, ahol nincs szem előtt több száz díj – festmények és családi fotók annál inkább. A vendéglátásra kiváló: a dióágyas pálinkát nem csupán illendőségből dicsérem. Nehéz a felütés: 93 évnyi élettapasztalatból mivel is kezdhetjük?

Folyatódik a vízitúra-útvonalak bővítése

Folyatódik a vízitúra-útvonalak bővítése

Újabb vízitúra-megállóhelyek létrehozására pályázik a Magyar Kajak-Kenu Szövetség a Közép-Duna menti önkormányzatokkal és sportegyesületekkel közösen. Erről az érintettek június 2-án tartottak sajtótájékoztatót Szentendrén.

Agrárfejlesztések a versenyképességért

Agrárfejlesztések a versenyképességért

Fő cél a vidék fejlesztése és a fiatalok helyben tartása.

A hazai agrárgazdaság számára rendelkezésre álló fejlesztési források felhasználásával Magyarországon olyan agrár-vidékfejlesztés valósulhat meg a 2014-2020 közötti ciklusban, amely a nagybirtokok helyett a kis és közepes családi gazdaságok érdekeit szolgálja. A Vidékfejlesztési Program beruházási forrásainak 80 százaléka a kis és közepes gazdaságokhoz érkezik majd az előttünk álló időszakban - jelentette ki Pest Megye Lapjának adott interjúban Kis Miklós Zsolt a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára.