Síelési lehetőség a visegrádi Fellegvár szomszédságában

Síelési lehetőség a visegrádi Fellegvár szomszédságában

Elkezdődött a síszezon a Visegrádi-hegységben, bár a műanyag pálya már október eleje óta használható.

A visegrádi sípálya hazánk egyik legszebb fekvésű síterepe − a lejtőről gyönyörű kilátás nyílik a Fellegvárra és a Dunára.

Az előzetes hóágyúzásnak köszönhetően szépen gyarapodik a síelésre alkalmas felület – tájékoztattak az előkészületekről a visegrádi sípálya üzemeltetői a sielok.hu oldalon, a pálya december 16-i nyitása előtt.

Elsőként a hóágyúzható 1/a és a bébi pályákat helyezték üzembe, majd gőzerővel folytatták a hógyártást a további pályák megnyitásának érdekében.

Az üzemeltetők fejlesztésekről is hírt adtak: elkészült a kilencedik sífelvonó, amely az új síiskola területén üzemel. Az őszi időszakban használt műanyag pálya felületét megduplázták, így garantálva, hogy hóhiányos időszakban is jelentős felületet lehessen használni.

Új büfé várja a vendégeket, megújult kínálattal, a hátsó teraszon épült külső részleggel. Felújították a sí- és snowboard-kölcsönzőt, s bővült az autóparkoló.

A visegrádi Nagyvillám sípálya a Budapesten élő síelők egyik kedvenc síterepe. Visegrád négy évszakos szórakozási és sportolási lehetőséget kínál a síelés szerelmeseinek. A hideg hónapokban havon lehet csúszkálni, nyáron és ősszel pedig sokan próbálkoznak a gyepsízéssel, ráadásul 2009 őszén elkészült a visegrádi síiskola műanyag pályája is, amelyen hómentes időszakban hagyományos síléccel vagy snowboarddal egyaránt lehet gyakorolni.

A sípályarendszer teljes hossza körülbelül 1700 méter. A nagy piros pálya kivételével lankás, kellemes lejtésű gyakorlópályákat találhatnak a téli sportok szerelmesei Visegrádon. Ideális hely a félnapos vagy néhány órás gyakorlásokra, a gyerekek oktatására, illetve a nagy sízések előtti bemelegítésre.

Még nem érkezett hozzászólás!
Legyen Ön az első!

Hozzászólás írása

*