PORTRÉ − Baranyi Ferenc

PORTRÉ − Baranyi Ferenc

Baranyi Ferenc: Az elmúlt év olyan volt számomra, mint egy kódexmásoló szerzetesé, odaláncoltam magam az íróasztalomhoz. Nyolcvanéves korban sem kötelező meghülyülni. Verdi ennyi idősen komponálta a Falstaffot.

Az Érd negyeddöntős lehet a kupában

Az Érd negyeddöntős lehet a kupában

Két Pest megyei csapat, az Érd és a Cegléd is bejutott a labdarúgó Magyar Kupában a 16 közé. Kettejük közül az Érd számára kínálkozik nagyobb lehetőség, hogy a negyeddöntőbe is bekerüljön.

Pest megyeiek sportáguk legjobbjai

Pest megyeiek sportáguk legjobbjai

A Magyar Távirati Iroda immár 52 éve minden esztendőben elkészíti összeállítását a legjobb hazai sportolókról. Tavaly 54 sportág szakszövetsége válaszolt az MTI megkeresésére, s öt sportágban is Pest megyei sportoló bizonyult a legjobbnak.

Sportkarácsony a megyeházán

Sportkarácsony a megyeházán

Meghitt, családias hangulatú sportkarácsonyt tartottak a megyeházán, ahol Szabó István, a Pest Megyei Közgyűlés elnöke köszöntő beszédében elmondta, a sport valamennyiünket megtaníthat arra, hogy az elvárás ne teherként nehezedjék ránk, hanem erőt és reményt adjon.

Embernek lenni nem adottság, hanem komoly feladat

Embernek lenni nem adottság, hanem komoly feladat

Interjú Jelenits István piarista szerzetessel

Számos hosszabb-rövidebb tanulmánya jelent meg a Szentírásról, Janus Pannonius és Pilinszky János költészetéről, irodalomról, nevelési kérdésekről és más témákról. Összegyűjtött műveit az Új Ember Kiadó 1999 és 2001 között öt kötetben jelentette meg. Az advent kezdete előtti napokban a budapesti Piarista Rendházban beszélgettünk.

Megállapodás az egészségesebb táplálkozás érdekében

Megállapodás az egészségesebb táplálkozás érdekében

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) élelmiszeripari tagjainak támogatása érdekében együttműködési megállapodást kötött az egészségtudatos táplálkozást segítő élelmiszerek fejlesztése és a lakosság egészségi állapotának javítása terén naprakész és hiteles információkkal rendelkező Magyar Dietetikusok Országos Szövetségével (MDOSZ), valamint a Táplálkozás, Életmód és Testmozgás (TÉT) Platform Egyesülettel. Az eseménynek a Biarritz Étterem és Kávéház adott otthont 2016. október 18-án.