Szőlővel és borral foglalkozni több generáción át

Szőlővel és borral foglalkozni több generáción át

A siker záloga a következetes építkezés

Gálné Dignisz Éva okleveles borászmérnök férjével és immár felnőtt gyermekeivel együtt megvalósította régi álmát: a hazánkban a múlt század második felében kettévált szőlőtermelést és borászatot újra egyesítették családi vállalkozásukban.

A számolás okoz némi fejtörést diákjainknak

A számolás okoz némi fejtörést diákjainknak

Nyelvtanulásban jók az érettségizők

Legjobban az angol és német nyelvi érettségiken szerepelnek a Pest megyei tanulók, emelt szinten e tárgyak mellett a történelem a legnépszerűbb. A továbbtanulásban a gazdasági, jogi, társadalomtudományi vonalat választja a többség. Diplomások terén jól áll a régió.

Átadták a 10. számú főút új szakaszát

Átadták a 10. számú főút új szakaszát

Az agglomeráció várta ezt a fejlesztést

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Szűcs Lajos, Pest megye fejlesztési biztosa és Mayer András, a NIF Zrt. vezérigazgató-helyettese jelenlétében júniusban átadták a Pomázi úti felüljárót, valamint a 10. számú főút új nyomvonalú szakaszát, amely immáron távol fut a lakóházaktól.

„Én a modellemről leveszem az álarcot”

„Én a modellemről leveszem az álarcot”

Az Évszázad Kiváló Fotóművészével beszélgettünk.

„Ha felszáll egy repülőgép Tokióban, Budapest és Cegléd épp ugyanolyan messze van.” Igazi lokálpatrióta ül velem szemben, egy, a város közepén található, de nagyon csöndes kis házban, ahol nincs szem előtt több száz díj – festmények és családi fotók annál inkább. A vendéglátásra kiváló: a dióágyas pálinkát nem csupán illendőségből dicsérem. Nehéz a felütés: 93 évnyi élettapasztalatból mivel is kezdhetjük?

Folyatódik a vízitúra-útvonalak bővítése

Folyatódik a vízitúra-útvonalak bővítése

Újabb vízitúra-megállóhelyek létrehozására pályázik a Magyar Kajak-Kenu Szövetség a Közép-Duna menti önkormányzatokkal és sportegyesületekkel közösen. Erről az érintettek június 2-án tartottak sajtótájékoztatót Szentendrén.

Agrárfejlesztések a versenyképességért

Agrárfejlesztések a versenyképességért

Fő cél a vidék fejlesztése és a fiatalok helyben tartása.

A hazai agrárgazdaság számára rendelkezésre álló fejlesztési források felhasználásával Magyarországon olyan agrár-vidékfejlesztés valósulhat meg a 2014-2020 közötti ciklusban, amely a nagybirtokok helyett a kis és közepes családi gazdaságok érdekeit szolgálja. A Vidékfejlesztési Program beruházási forrásainak 80 százaléka a kis és közepes gazdaságokhoz érkezik majd az előttünk álló időszakban - jelentette ki Pest Megye Lapjának adott interjúban Kis Miklós Zsolt a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára.

Meghonosodott a kosárlabda

Meghonosodott a kosárlabda

Több mint kétszáz sportolója van az egyesületnek

Ötödik éve mindig bejut a felsőházi rájátszásba az MTK Törökbálint a férfi kosárlabda NB I/B-ben, s az ELITE SE korosztályos csapatai is szép sikereket érnek el. Spiriev Attila klubelnök szerint sikerült meghonosítani a sportágat Törökbálinton, ahol rendszeresen 200-300 néző látogat ki a hazai meccsekre.

Önkéntesen a tiszta környezetért

Önkéntesen a tiszta környezetért

A Pest Megyei Kormányhivatal a hagyományokhoz híven idén is csatlakozott a TeSzedd!- Önkéntesen a tiszta Magyarországért akcióhoz. A természetes környezet szépségének helyreállításában a kormányhivatal részéről negyven önkéntes vett részt Vácott, a Budakeszi, a Nagykátai és a Szobi Járási Hivatalok munkatársai pedig egyénileg, helyben gyűjtöttek szemetet.