Januártól kétszeresére nőtt az ellátott települések száma

Januártól kétszeresére nőtt az ellátott települések száma

2017 januárjától a korábbi 46 helyett immár 89 település tartozik a Zöld Híd Program szolgáltatási területéhez.
Azaz majdnem kétszeresére nőtt a hulladékszállításban közvetlenül ellátott települések száma, sőt további csatlakozások is várhatók.

A Zöld Híd Program területén található 108 település szinte mindegyikét érintő változások történtek az elmúlt hónapokban. Az év elején két kisebb közszolgáltató is befejezte hulladékgazdálkodási tevékenységét, s ezzel alvállalkozói státuszuk is megszűnik. Az ipolytölgyesi székhelyű Észak-Pest Nyugat-Nógrád Megyei Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. (ÉNMK) és a bernecebaráti Tiszta Vidékért Nonprofit Kft. eszköz- és dolgozói állományát a Zöld Híd vette át. Az érintett társaságok közül az ÉNYMK Nonprofit Kft. 29 települést, a Tiszta Vidékért Nonprofit Kft. 14 települést látott el. Január elején a Maros Kft. hat települése és még további kilenc (köztük Csömör) nyilvánította ki szándékát, hogy csatlakozzon a Zöld Híd Program szolgáltatási övezetéhez.

Az átvett településekkel a Zöld Híd hazánk egyik legnagyobb hulladékgazdálkodási közszolgáltatója lesz. A lakosság szempontjából lényeges információ, hogy miközben a szolgáltatás színvonala emelkedik, az átvett településeken a hulladékszállítás díja nem változik.

A szelektíven gyűjtött hulladékot vagy a Zöld Híd által biztosított, speciális zsákban vagy bármilyen átlátszó zsákban lehet kihelyezni tisztán és összetaposva. A kihelyezett zsákoknak megfelelő számú cserezsákot biztosítanak ingyenesen. A gyűjtőzsák lehetőleg ne legyen lyukas és legyen a szájánál összefogható, a gyűjtőedény (kuka) fedele pedig legyen lecsukható állapotban.

Még nem érkezett hozzászólás!
Legyen Ön az első!

Hozzászólás írása

*