A magyar beszállítókat is helyzetbe hozzák

A magyar beszállítókat is helyzetbe hozzák

Kétmilliárd forint értékű raktárbázis
A beruházással egy 6500 négyzetméteres raktárat épített fel dunaharaszti központjában a Coca-Cola HBC Magyarország Kft. A 12 méter magas épületben 12 ezer raklapon összesen 8,4 millió liter termék fér el. Az összességében több mint öt futballpálya méretű létesítmény 30 ezernél több kereskedelmi egységet szolgál ki.

A magyar export elérheti az idén a 100 milliárd eurót – az olyan beruházásoknak is köszönhetően, mint a Coca-Cola HBC Magyarország Kft. raktárának építése Dunaharasztiban – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a beruházás átadása alkalmából tartott sajtótájékoztatón a cég telephelyén.

A kétmilliárd forintos beruházással épített új raktárral a Coca-Cola HBC dunaharaszti élelmiszeripari raktárbázisa lett Magyarországon a legnagyobb. A miniszter kiemelte, minden nemzetgazdaság erejét jól mutatja, hogy az olyan világmárkák, mint a Coca-Cola, mennyire vannak jelen az országban. A magyarországi kivitel értéke 2016-ban 92,990 milliárd euró, az idei első félévben pedig 50,990 milliárd euró volt. A magyar nemzetgazdaságban jelen van több világmárka, például az Audi, a Legó és a Coca-Cola is, amelyek befektetéseinek köszönhetően lesz képes a magyar gazdaság elérni a 100 milliárdos exportot. A Coca-Cola HBC például 25 európai országba exportálja Magyarországon gyártott termékeit. – A Coca-Cola befektetései is azt bizonyítják, hogy Magyarország a legvonzóbb befektetési régió a térségben. Nem elhanyagolható, hogy a cég alapanyag-szükségletének kétharmadát magyar beszállítóktól szerzi be, ilyen az alma és a cukor is, és ezt az arányt növelni is szeretnék – fűzte hozzá Szijjártó Péter.

Minas Agelidis, a Coca-Cola HBC Magyarország ügyvezető igazgatója és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter végezetül átadta a raktárcsarnokot.

A Coca-Cola HBC Magyarország 2012-ben elsőként kötött stratégiai megállapodást a kormánnyal. Azóta a cég mintegy 15 milliárd forint beruházást hozott Magyarországra, árbevétele 87,5 milliárdról 106 milliárd forintra, az általa befizetett adó pedig 17,7 milliárdról 25 milliárdra nőtt.

Még nem érkezett hozzászólás!
Legyen Ön az első!

Hozzászólás írása

*