Az MVM NET a régió legkorszerűbb adatközpontját építi Gödön

Az MVM NET a régió legkorszerűbb adatközpontját építi Gödön

Magyarország és a régió legmodernebb és legbiztonságosabb adatközpontjának építését kezdte meg az MVM-csoport.

A társaság távközlési vállalata, az MVM NET által megvalósítandó gödi adatközpont 2017 harmadik negyedévében készül el.

Az alapkőletétellel megkezdődött Gödön az egységes kormányzati adatkezelés megvalósítását szolgáló központ építése. A beruházás 2017 harmadik negyedévében készül el.

A több mint 10 milliárd forintból megvalósuló beruházás a modern közigazgatáshoz, a gyorsabb és hatékonyabb ügyfélkiszolgáláshoz járul hozzá azáltal, hogy összeköthetővé teszi a begyűjtött adatokat. Láthatóvá válik például, hogy hol mennyi építési engedélyt adnak be, és ebből milyen következtetéseket érdemes levonni a következő évre. Mindez javítja a magyar gazdaság reakcióképességét, hosszú távon pedig a versenyképességet is – nyilatkozta dr. Tuzson Bence országgyűlési képviselő.

Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára azt mondta, hogy a gödi adatközpontban elsősorban állami adatvagyont helyeznek el. A központ a kormányzati, valamint az állami tulajdonú vállalatok legmagasabb szintű adatkezelési igényeit fogja kiszolgálni.

Krénusz Kornél, az MVM NET Zrt. vezérigazgatója szerint Magyarország és a régió legmodernebb és legbiztonságosabb adatközpontjának építése kezdődött el. A létesítmény − Magyarországon egyedülállóan − megfelel a független Uptime Institute legmagasabb biztonsági szabványainak. Az adatközpont a MAVIR Zrt. egyik alállomásának közvetlen szomszédságában épül, ami lehetővé teszi a biztonságos energiaellátást. A vállalat az állami infrastruktúra adatkezelési igényeinek kiszolgálása mellett piaci megrendelésekre is számít.

A hazai infokommunikációs ökoszisztémában is jelentős szerepet kapó adatközpont épületének alapkövét Kara Ákos államtitkár, Bally Attila, az MVM Zrt. kereskedelmi vezérigazgató-helyettese és Krénusz Kornél vezérigazgatója helyezte el. A rendezvényen köszöntőt mondott dr. Tuzson Bence, Pest megye 5. számú választókerületének országgyűlési képviselője.

(További információ: www.mvmnet.hu)

Még nem érkezett hozzászólás!
Legyen Ön az első!

Hozzászólás írása

*