Bővült Cegléden a nemzetközi vasúti átrakó

Bővült Cegléden a nemzetközi vasúti átrakó

Korszerű csarnoktárolóval bővítette ceglédi vasúti átrakótelepének kapacitását a Concordia Közraktár Zrt. Az állami vállalat új, 1200 m2-es épületével a telep teljes gabonatároló képessége 30 000 tonnára nőtt.

A bármilyen időjárási körülmény mellett használható, speciális új csarnok átadóján dr. Halmos Gábor, a társaság vezérigazgatója és a cég más vezetői mellett részt vett Takáts László, Cegléd polgármestere és Lukács Tamás, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. társaságokért felelős igazgatója.

A raktártelep a kelet-nyugati vasúti kereskedelmi útvonal mellett fekszik, s mindkét irányból fogad és továbbít szállítmányokat. Az áru jöhet például Németországból vagy Ukrajnából, és távozhat akár Olaszország vagy Görögország irányába is – hangzott el az új épület bejárásakor. Kossuth városa napjainkban a vasúti és a terményfuvarozás egyik legnagyobb forgalmú csomópontja; az elmúlt évben több mint 108 ezer tonna gabona és más szemes termény fordult meg a tárolókban.

Lukács Tamás köszöntőjében elmondta: a telep fejlesztése jó példája annak, hogy az állami vállalkozások piaci alapon is élet- és fejlődőképesek lehetnek megfelelő gazdasági körülmények és megfelelő vezetői döntések esetén.

Még nem érkezett hozzászólás!
Legyen Ön az első!

Hozzászólás írása

*