Ismét pályázni lehet Pest megyei vállalkozások telephelyfejlesztésére

Ismét pályázni lehet Pest megyei vállalkozások telephelyfejlesztésére

A Pest megyei vállalkozások május 21-től pályázatokat nyújthatnak be a „Mikro-, kis- és középvállalkozások telephely-feltételeinek javítása Pest megye területén" című felhívásra.

Idén másodszor nyílik a lehetőség Pest megyei vállalkozások számára telephelyfejlesztést célzó pályázatok benyújtására. A első körben 3,03 milliárd forint támogatási összeggel összesen 61 pályázat kapott támogatást. 

A mostani kiírás 4,5 milliárd forint támogatás odaítélését irányozza elő Pest megye gazdaságfejlesztése érdekében. A támogatás célja a helyi vállalkozások üzleti környezetének javítása. A pályázat keretében lehetővé válik a Pest megye területén székhellyel rendelkező vállalkozások meglévő telephelyeinek átalakítása, modernizációja és bővítése, illetve a nem megfelelő telephelyek kiváltása új telephely vagy új épület építésével.

A támogatási kérelmeket május 21-től nyújthatják be a pályázók a Magyar Államkincstár honlapján.

Olyan Pest megyei székhellyel rendelkező mikro-, kis- és középvállalkozások (GFO 11) pályázhatnak, amelyek telephelyük fejlesztését Pest megye területén valósítják meg
(további feltételek a pályázati felhívásban). A rendelkezésre álló forrás 4,5 milliárd forint. A támogatás mértéke 20-100 millió forint. A támogatás intenzitása 10-55 százalék, a támogatás típusától és a vállalkozás méretétől függően.

Még nem érkezett hozzászólás!
Legyen Ön az első!

Hozzászólás írása

*