Jó itt egy állomás

Jó itt egy állomás

Biatorbágy Város Önkormányzata és a Magyar Államvasutak Zrt. közös megállapodása alapján idén ősszel megújul Biatorbágy vasútállomása.

A Budapest–Bécs nyomvonalon megvalósuló beruházás elsősorban karbantartási és korszerűsítési munkafolyamatokat takar, hiszen a hosszabb távú tervek között az állomás teljes átépítése, úgynevezett intermodális közlekedési csomóponttá alakítása szerepel, amely összekötné a térség vasúti közlekedését a közúti, közösségi, személygépjárműves, kerékpáros és gyalogos forgalommal.

A pályaudvar környékén már a korábbi években körforgalmi csomópontot építettek ki P+R (parkolj és gyalogolj) parkolókkal, fedett kerékpártárolóval, valamint fejlesztették a közvilágítást és térfigyelő kamerarendszert telepítettek.

A mostani munka részeként MÁV-forrásból újulnak meg az utasforgalmi létesítmények, kifestik az aluljárót, kijavítják a burkolatokat, elektronikus utastájékoztatót és jegykiadó automatát helyeznek üzembe. Az önkormányzat a nyílászárók javítását, felújítását, utcai és peronbútorok vásárlását, kihelyezését, a fűtésrendszer helyreállítását, valamint a már meglévő térfigyelő kamerák bővítését és bekötését vállalta magára. Biatorbágy polgármestere, Tarjáni István lapunknak elmondta, hogy a város képviselő-testülete az állomás és környezetének fejlesztésére az állami és pályázati forrásokon túl saját keretet is biztosított költségvetési bevételeiből. Ezzel is tartalmat adva a település „Jó itt élni, jó itt lenni!” jelmondatának.

Még nem érkezett hozzászólás!
Legyen Ön az első!

Hozzászólás írása

*