Kezdődhet Érden a Papi földek Rekreációs Park kialakítása

Kezdődhet Érden a Papi földek Rekreációs Park kialakítása

A „Modern Városok Program” részeként rövidesen elkezdődik a Papi földek Rekreációs Park építése Érdligeten. A projekt látványtervei elkészültek, a kivitelezési munkálatok jövőre kezdődhetnek és várhatóan december végéig fejeződnek be - mondta el a Pest Megye Lapja érdeklődésére T. Mészáros András polgármester.

A csapadékvíz elvezető rendszer kiépítése során záportározó létesül Érdligeten, a jelenleg kaszálóként használt Papi földeken a felszíni vizek befogadására. A tározó területén turisztikai céllal egy új, rekreációs park épül. A sokszínű szabadidő központ létesítése tovább erősíti Érd turisztikai vonzerejét, új szolgáltatásokat kínál a helyi lakosság, a térségben és a fővárosban élők számára. A park építési munkálatai között szerepel a rekreációs park területének bekötése a városba vezető főútvonalakba, az M6-os útra és az M6-os autópályára. A területet kerékpárúton is el lehet majd érni.

A projekt keretében a Néra és a Sárd utcák találkozásánál alakítják ki az 1400 négyzetméter területű fogadóteret vendéglátó és egyéb szolgáltató egységekkel, az építmény változatos szabadtéri programoknak helyszínéül is szolgál. A területen épül egy új sétány és a területet a túlparttal összekötő híd. A rekreációs parkban nyáron csónakot lehet bérelni, míg a téli szezonban korcsolyázásra lesz lehetőség – tudta meg a Pest Megye Lapja T. Mészáros András polgármestertől.

fotó: új turisztikai létesítmény csalogatja majd a látogatókat

Még nem érkezett hozzászólás!
Legyen Ön az első!

Hozzászólás írása

*