Közép-Európa legnagyobb gyártóbázisát építi a Coca-Cola Pest megyében

Közép-Európa legnagyobb gyártóbázisát építi a Coca-Cola Pest megyében

Másfélszeresére növelte dunaharaszti központi gyártóbázisa területét a Coca-Cola HBC Magyarország. Hazánk legnagyobb üdítőital-gyártó cége 2020-ig újabb jelentős kapacitásbővítést tervez a most vásárolt 13 hektáros ingatlanon, amelyen a cégcsoport legnagyobb közép-európai gyártóbázisa jöhet létre.

Magyarország legnagyobb üdítőital-gyártója ma már 25 európai ország fogyasztóit látja el üdítőitalokkal, gyümölcslevekkel és ásványvizekkel, amelyek előállításához kétharmad részben hazai alapanyagokat használ fel. A cég tavaly minden korábbinál nagyobb összeget, hatmilliárd forintot fordított beruházásokra, idén pedig még ennél is többet terveznek ilyen célokra költeni.

– Célunk, hogy a 28 országot átfogó és 600 millió fogyasztót kiszolgáló Coca-Cola HBC cégcsoport legnagyobb közép-európai gyártóbázisa jöjjön létre 2020-ra dunaharaszti központunkban – közölte Minas Agelidis, a cég ügyvezetője.

A Coca-Cola HBC Magyarország 2012-ben kötött stratégiai partnerségi megállapodást a magyar kormánnyal, s azóta több mint 20 milliárd forintot fektetett be az országban.

(Forrás: www.pestmegye.hu)


 

Még nem érkezett hozzászólás!
Legyen Ön az első!

Hozzászólás írása

*