MINNOTECH 2017: Minőségi párbeszéd a minőségi építésügyért

MINNOTECH 2017: Minőségi párbeszéd a minőségi építésügyért

A magas- és mélyépítés, az út- és vasútépítés, a tervezés, a kivitelezés és a minőségellenőrzés szakembereinek, valamint az innováció, az oktatás és az építészetpolitika képviselőinek részvételével rendezték meg az ÉMI szervezésében a MINNOTECH konferenciát.

Az építőipari minősítésekkel, vizsgálatokkal, ellenőrzésekkel és innovatív technológiákkal foglalkozó, Pest megyei székhelyű, Szentendrén működő Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. (ÉMI) 2016-ban indított párbeszédet a magyar építőipar meghatározó szereplői között a MINNOTECH elnevezésű rendezvényével. A konferencia sikerére építve 2017. január 31-én és február 1-jén ismét egy asztalhoz ültek a magas- és mélyépítés, az út- és vasútépítés, a tervezés, a kivitelezés és a minőségellenőrzés szakemberei, valamint az innováció, az oktatás és az építészetpolitika képviselői. Több mint kétszáz szakember vett részt az ÉMI által szervezett konferencián.

− A magas létszám azt jelzi, hogy nagy az igény a szakmában a párbeszédre. Kevés olyan platform van, ahol a döntéshozók, a hatósági munkatársak és a vállalati szektor szereplői friss és valós információhoz juthatnak, kicserélhetik a tapasztalataikat – nyilatkozta dr. Henn Péter, az ÉMI vezérigazgatója.

A Velencén megrendezett MINNOTECH 2017 – Párbeszédben az építésügyi minőségért és innovációért konferencia célja az volt, hogy a kormányzati döntéshozók, a perspektivikus iparágak képviselői, a tudásközpontok, a piacosítást támogató és a hídképző szervezetek párbeszédét egy közös iparfejlesztési platform kialakítása, illetve konkrét ipari innovációs együttműködések felé terelje.

A szakmai információk és adatok összegyűjtésének, valamint ezek elérhetővé tételének és használatának jelentősége a szakmában, az innovatív és környezetkímélő megoldások és alkalmazásuk, továbbá a fenntarthatóság meghatározó gondolatai voltak a konferenciának. A jelenlévők részletesebben megismerhették többek között az ÉMI, a Miskolci Egyetem, a BorsodChem és a Bosch részvételével a Miskolcon mintegy 5 milliárd forint innovációs támogatással megvalósuló Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ létrehozásának projektjét, és bővebb információkat kaptak az építésügyet érintő jogszabályváltozásokkal kapcsolatban is. Lényeges gondolatként fogalmazódott meg a jövőtervezés, valamint a közös gondolkodás és a közös tettek jelentősége az építésügyben, továbbá konkrét példákon keresztül bizonyosodhattak meg az építőipari együttműködések hasznosságáról.

Abban a konferencia minden részvevője egyetértett, hogy a magas minőségben és fenntarthatóan megvalósított épített környezetet létrehozni csak az építésben érintett szereplők rendszeres párbeszédével és egy emelt szintű szakmai megvalósítást támogató környezet létrehozásával lehet. A magyar építési kultúra megújításában a MINNOTECH is szerepet vállal.

Még nem érkezett hozzászólás!
Legyen Ön az első!

Hozzászólás írása

*