Vadgazdálkodás a Pilisi Parkerdőben

Vadgazdálkodás a Pilisi Parkerdőben

Az ENSZ 2013-ban döntött arról, hogy március harmadikán, a Vadvilág világnapján Földünk vadon élő növény- és állatvilágának sokszínűségét, gazdasági, tudományos és esztétikai értékét ünnepeljük.

A Pilisi Parkerdő Zrt. a világnapon áttekintést nyújtott az általa kezelt erdőterületeken elindított ökológiai vadgazdálkodásról. Amelynek lényege, hogy a nagyvadállományt az erdei életközösség alkotórészeként, holisztikusan szemlélik, mindenekelőtt az erdő ökológiai egyensúlyát tartva szem előtt.

A fajgazdagság, a biológiai sokféleség nem csupán az egyes fajok, hanem az erdő egésze számára fontos, ugyanis az ilyen erdők jobb ellenálló képességet tanúsítanak természeti katasztrófahelyzetekben vagy más károsításokkal szemben.

A Pilisi Parkerdőben elindított ökológiai vadgazdálkodást a természeteshez minél közelebbi vadállomány és az erdei ökoszisztéma egyensúlyának megteremtése érdekében kidolgozott szakmai koncepcionális feltételek alapján építették fel.

A Pilisi Parkerdő Zrt. az általa kezelt 65 ezer hektáros erdőterület egyre nagyobb részén vezeti be lépésről lépésre az örökerdő-gazdálkodás és az ökológiai vadgazdálkodás módszerét, így fokozatosan egyre ellenállóbb, a klímaváltozás hatásaival szemben is védettebb erdők kialakítását valósítja meg

Még nem érkezett hozzászólás!
Legyen Ön az első!

Hozzászólás írása

*