A fenntartható és élhető városokért

A fenntartható és élhető városokért

Idén Gödöllő városa is díjazott
Pest Megye Önkormányzatának Dísztermében adták át az idei nyertes védjegyhasználóknak a Holnap városáért Díjakat.

A 2010-ben alapított City Hungary Program a fenntartható és élhető magyar városok vezető fóruma, mely azt tűzte ki célul, hogy olyan hazai és nemzetközi modelleket, tapasztalatokat, eszközöket mutasson be, amelyek már eredményt hoztak; hisz közös érdek a magasabb életminőség elérése. E program része a 2013-ban alapított nemzeti fenntartható városdíj, a Holnap városáért Díj. 2017. október 6-án Budapesten, Pest Megye Önkormányzatának Dísztermében adták át az idei nyertes védjegyhasználóknak a Holnap városáért Díjakat.

Gödöllő Város Önkormányzata lett idén a Fenntartható közösségekért kategória díjazottja, elnyerte a Holnap városáért védjegyhasználatát.

– Fontos, hogy „otthonosan” érezzük magunkat a városban, amely befogad és összeköt bennünket.. Fontos, hogy egy város különböző részei harmonikusan kapcsolódjanak egymáshoz, hogy az emberek átlássák az egészet. Érdemes megőrizni bizonyos helyeket az állandóan változtató beavatkozásoktól –hangsúlyozta dr. Réthelyi Miklós, az elismerés fővédnöke, az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottságának elnöke.

– Ösztönözni szeretnénk a településeket arra, hogy büszkék legyenek saját értékeikre, teljesítményükre. Hogy elhiggyék: megvan minden képességük és készségük arra, hogy saját adottságaik, igényeik szerint minél élhetőbbé, minél fenntarthatóbbá tudják tenni otthonukat. S hogy a városukon kívül élők számára is vonzóvá, tiszteletre méltóvá válhatnak! Mindez elsősorban az adott városban/településen – legyen az kicsi vagy nagy – élőktől függ! Mások nem fogják megoldani helyettünk a helyi problémákat. És másoknak nem lesz érdeke, hogy az adott helyi közösség minél sikeresebbé váljon – emelte ki Takács Júlia, a City Hungary ügyvezető igazgatója.  

Még nem érkezett hozzászólás!
Legyen Ön az első!

Hozzászólás írása

*