Ezúttal még csak gyakorlat volt az életmentés

Ezúttal még csak gyakorlat volt az életmentés

A hagyományoknak megfelelően ebben az évben is megrendezték a felmenő rendszerű Katasztrófavédelmi Ifjúsági Versenysorozat Pest megyei döntőjét – tudatta a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság lapunkkal. A 2015/2016-os tanév versenyének a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ Isaszegi Kiképző - és Raktárbázisa adott otthont.

Bürokráciacsökkentés a vállalkozásoknak

Bürokráciacsökkentés a vállalkozásoknak

A Miniszterelnökség a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatallal konzorciumban országos műhelymunkával egybekötött konferenciasorozatot szervez, melynek fő témája a vállalati, vállalkozói szektorhoz kapcsolódó bürokrácia csökkentése, valamint a vállalkozói bürokrácia csökkentése - tudtuk meg a VOSZ Budapesti és Pest Megyei Szervezetétől, amely a fenti szervezetek együttműködő partnere.

Ünnep a magyar sajtónak, ünnep a megyének!

Ünnep a magyar sajtónak, ünnep a megyének!

Szeretettel köszöntöm a Pest Megye Lapja olvasóit!

Örömmel értesültem arról a kezdeményezésről, hogy Pest megye új havilapot indított a közössége számára. Azt gondolom, nagyon fontos, hogy a sokféle sajtótermék között olyan újsággal is találkozzanak az olvasók, amely az ő életükkel s közvetlen környezetükkel foglalkozik.

Érd gazdasága stabil fejlődési pályára áll

Érd gazdasága stabil fejlődési pályára áll

2020-ra korszerű közszolgáltatásokkal várják az embereket

A kormány Érd számára öt év alatt negyvenmilliárd forint állami fejlesztési forrást biztosít a Modern Városok Program pénzügyi keretéből. Az erről szóló együttműködési megállapodást Orbán Viktor miniszterelnök és T. Mészáros András polgármester tavaly nyáron írták alá. Érd Megyei Jogú Város öt év alatt évente 8 milliárd forint kormányzati támogatást kap, az összeget gazdaság-, intézmény-, illetve közszolgáltatás- fejlesztésre és a városban található nemzeti vagyon sikeres hasznosítására fordítják. A városvezetés célja: Érdet megyei jogú városhoz méltó szintre emelni, a gazdaság élénkítésével önfenntartó önkormányzattá fejleszteni, a fejlesztési célokat külső források nélkül megvalósítani. Érd éves költségvetése az elmúlt években 12 milliárd forint körül alakult, a támogatásnak köszönhetően ez az évtized végére elérheti a 20 milliárd forintot. T. Mészáros Andrással beszélgettünk.