Bemutatkoznak a Monori és az Aszódi járás képzőművészei

Bemutatkoznak a Monori és az Aszódi járás képzőművészei

Folytatódott a kortárs képzőművészeti kiállítás-sorozat a Pest Megyei Kormányhivatal szervezésében. Április 26-tól az Aszódi és Monori Járás művészeinek kiállítása látható a pesti Vármegyeházán.

Varázslatos akvarell utcaképek, tájképek, sokat mondó portrék, színes csendéletek, szalmafonatok, horgolt pillangók és kerámia fali díszek is jól megférnek egymással a Pest Megyei Kormányhivatal Városház utcai épületének most már bejáratott kiállítótermében. Hetedik alkalommal került sor a különböző Pest megyei járások művészeinek bemutatkozó tárlatára. A kiállítás-sorozat nagyjából egy évvel ezelőtt indult, és elmondható, hogy a művészek nagy örömmel fogadták a megjelenés lehetőségét, a hivatali munkatársak pedig azt az esztétikai élményt, amely színesíti hivatali mindennapjaikat.

Láthatunk itt a klasszikus műfajok, tájképek, portrék, virág- és gyümölcscsendéletek mellett absztrakt képeket, népművészeti és textilművészeti alkotásokat, fafaragásokat, szobrokat, fotográfiákat, grafikákat egyaránt. A két járás 23 településének 30 művésze több mint 100 alkotásával képviselteti magát ezen a tárlaton.

A kiállításon szereplő hévízgyörki művészek közül Gódor András a rézkarctól a tűzzománcon át a fametszetig mindent kipróbált. A fa erezetét, tulajdonságait megismerve, a későbbiek során is a fához, a legkönnyebben elérhető nemes anyaghoz kötődött. Így kerültek látókörébe a gótikus szárnyas oltárok. Kiállított alkotása a magánáhítat számára készített házi oltár, mely Madonnát ábrázolja a gyermekkel, a kis szárnyas oltár két táblája pedig a pásztorok és a királyok imádását.

Hatta Ildikó Budapestről költözött Hévízgyörkre, ahol a Galgamenti Művészeti Egyesület tagja lett. Kosárfonó továbbképzésen vett részt, és autodidakta módon tanulja a rajzot, valamint az akvarell- és az akriltechnikát.

Horváth Hermina lavírozott tussal készíti képeit, rézmetszéssel grafikáit. Ex librisekből álló sorozatával szerepel a kiállításon.

Basa Györgyi tősgyökeres hévízgyörki. A népi kultúrához, a természetes anyagokhoz vonzódik, a fazekasságot választotta. Templommotívumot ábrázolós kerámiaképeit válogatták be a tárlatra.

Még nem érkezett hozzászólás!
Legyen Ön az első!

Hozzászólás írása

*