Kiemelt cél új iskolák és új ipari övezet építése

Kiemelt cél új iskolák és új ipari övezet építése

Oktatás és ipar. Ezek az érdi fejlődés sarokpontjai – vallja T. Mészáros András. A város polgármestere szerint ez az a két terület, ami a város hosszú távú fejlődésének alapja. Miért?

– Érd lakossága dinamikusan, évente mintegy ezer beköltözővel nő. Egyre több a fiatal, a gyermeket nevelő családok száma, ezért több középiskolára és oktatási intézményre van szükség, hiszen mindenkinek jó, ha a 18 év alatti gyermekének nem kell utaznia.

– A Modern Városok Program – MVP – keretéből több mint 60 milliárd forint fejlesztési támogatást kap a város. Mire elég ez pénz?

– Arra, hogy a következő években évtizedek lemaradását pótoljuk. Az MVP támogatása és az egyéb fejlesztések összege ma már meghaladja a 64 milliárd forintot, de bízom abban, hogy 2020-ig megközelítheti a százmilliárdot is. Jelentős összegeket költöttünk az oktatási intézmények korszerűsítésére, új középiskolák építését tervezzük, egy kivételével valamennyi orvosi rendelőt felújítottuk, épül az új, modern rendőrkapitányság, és lesz bíróság, ügyészség is Érden. Ezeken túlmenően is vannak beadott pályázataink, például a városi és a közúti közlekedés korszerűsítésére, vagy a sport és a turizmus fejlesztésére.

– Kiemelt célként említette a gazdaságfejlesztést. A vállalkozás élénkítése és a munkahelyteremtés érdekében mit tud tenni az önkormányzat?

– Logisztikai adottságaink kiválóak. Új és korszerű ipari területekkel tehetjük vonzóvá a várost. A MVP keretéből erre is kapunk támogatást. Gondot jelent azonban a területek tulajdonjogának megszerzése. Érden minden földterület magántulajdonban van. A kisajátítás nagyon sok pénzt emészt fel. Bízunk abban, és Aradszki András képviselővel azért dolgozunk, hogy a város közigazgatási területén található, mintegy 600 hektár állami tulajdonú földekből kapjon a város mintegy 200 hektárt, ahol új, korszerű ipari övezeteket létesíthetünk. Ez fejlődésünk egyik nagyon fontos feltétele.  

Még nem érkezett hozzászólás!
Legyen Ön az első!

Hozzászólás írása

*