Méltó helyre került a Hévízgyörki Értéktár kiállítás

Méltó helyre került a Hévízgyörki Értéktár kiállítás

A felújított épületben lévő rendezvényközpont ad helyet a Hévízgyörki Értéktár-kiállításnak, ahol a csaknem harminc helybéli érték között szerepelnek a hévízgyörki kórusok és hagyományőrző egyesületek is.

Egy, az önkormányzat tulajdonában lévő, a község főútján található épületet újítottak fel. A beruházás során a nyílászárók cseréit, az épületet határoló falak külső hőszigetelését, a tető cseréjét és azon napelemek elhelyezését, valamint a teljes körű villamossági felújítást és a fűtés korszerűsítését valósították meg. Az épület közvetlen környezetét is rendbe tették. Ezzel a munkával létrehoztak a községben egy addig hiányzó kiállító- és rendezvénytermet, a hozzá tartozó pihenőparkkal. A beruházás a Vidékfejlesztési Program keretén belül valósult meg. A projektre mintegy 32 086 643 Ft támogatást nyertek el, a beruházás összértéke pedig 38 427 469 Ft volt.

A Hévízgyörki Értéktár-kiállításnak megvalósítására a község 1 500 000 Ft-ot nyert a Herman Ottó Intézet által − a nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, kutatásának, népszerűsítésének, megismertetésének, megőrzésének és gondozásának támogatására − kiírt pályázaton. A kiállítás keretein belül képi és írásos formában húsz paravánon mutatják be a helyi értéktárban számon tartott értékeket, melyek száma megközelíti a harmincat. Szerepel többek között a szüreti felvonulás, a tájház, valamennyi hévízgyörki kórus és hagyományőrző egyesület, az öregiskola és a Szent Márton-templom is. A kiállítás folyamatosan látogatható, előzetes bejelentkezés alapján.

Még nem érkezett hozzászólás!
Legyen Ön az első!

Hozzászólás írása

*