Negyven Pest megyei településen javul az óvodai ellátás

Negyven Pest megyei településen javul az óvodai ellátás

Több mint 7 milliárd forintot nyert el 40 Pest megyei önkormányzat óvodák építésére és felújítására - nyilatkozta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-nek.

A kormány Pest megye fejlesztését szolgáló programjának ötödik felhívására jelentős volt a túligénylés, így a tárca az eredeti támogatási keretösszeget 1,2 milliárd forinttal megemelte.
A felhívás fő célja a Pest megye területén található, férőhelyhiánnyal küzdő vagy elavult, esetleg leromlott műszaki állapotban lévő önkormányzati tulajdonú óvodák fejlesztése, megújítása és a szolgáltatások minőségének javítása. Az óvodák férőhelyeinek fejlesztése és növelése a kormány családbarát intézkedéseinek részeként közvetlenül hozzájárul ahhoz is, hogy az édesanyák a jövőben könnyebben egyeztethessék össze a gyermeknevelést a munkavállalással. A fejlesztések egyszerre szolgálják a gyermekvállalás feltételeinek javítását, a kisgyermeket nevelő szülők elhelyezkedését, és biztosítják, hogy a lehető legjobb körülmények között fejlődhessenek a gyermekek.
    Az igényelhető legmagasabb támogatási összeg 400 millió forint volt. A pályázati felhívásra 76 pályázat érkezett be. A jelentős túligényre és a megalapozott szükségletekre tekintettel az NGM az eredeti 6 milliárd forintos keretösszeget megemelte 1,2 milliárd forinttal.
    A 7,2 milliárd forint keretből 40 Pest megyei településen javul az óvodai ellátás. A támogatásnak köszönhetően előreláthatóan 742 új óvodai férőhely létesül 1697 négyzetméteren és 4041 férőhely újul meg, tehát összesen közel 4800 óvodai férőhelyet érinthet a fejlesztés. Ezen felül 26 óvodai tornaterem/tornaszoba építése 

Még nem érkezett hozzászólás!
Legyen Ön az első!

Hozzászólás írása

*