Sváb lakodalmi hagyományok Zsámbékon

Sváb lakodalmi hagyományok Zsámbékon

Színes viseletbe öltöztek a hagyományőrzők

Sváb hagyományok elevenedtek meg Zsámbékon, ahol háromévente rendezik meg a sváb lakodalmas programot, a Schwäbische Hochzeit in Schambekot. Ez alkalomra előkerülnek az eredeti viseletek, a résztvevők élvezhetik a régi ízeket, átélhetik a korabeli élményeket.

Idén is színes viseletbe öltözött csoportok sokasága, igényes, sokszínű program várta az ország egyik legnagyobb sváb hagyományőrző rendezvényén az érdeklődőket Zsámbékon, a Schwäbische Hochzeit in Schambek elnevezésű programon. A Lochberg Tánccsoport háromévente rendezi meg a hagyományőrző lakodalmat. Idén is kivételesen gyönyörű sváb menyasszonyi ruhával lepték meg a közönséget a szervezők. A sváb lakodalom sikere a gyönyörű külsőségeken és az igazi sváb gyökereken túl talán abban is keresendő, hogy a legkülönbözőbb generációk határokon is átívelő, sikeres együttműködése mozgatja – olvasható a város honlapján.

A Lochberg Tánccsoport negyedik alkalommal elevenítette fel a sváb menyegző hagyományát. Idén száznál is több szereplő közreműködött. Az előző alkalmakhoz hasonlóan ezúttal is nagy sikert aratott a hangulatos esemény, ahol az érdeklődők végigkísérhették az ifjú párt a lakodalom állomásain, a régi zsámbéki sváb hagyományok szerint a fiús háztól a lányos házon és a templomon át a lakodalmi mulatságig. A menetben több száz ember vonult szép viseletekben, különleges látványosságot nyújtva Zsámbék utcáin.

A szervezők lehetőséget biztosítottak az igazi sváb lakodalmason való aktív részvételre és a hagyományos sváb ételek kóstolására. A tánccsoport vendégei nemcsak a környékről érkeztek, hanem az ország távolabbi pontjairól, például Németkérről, valamint a határokon túlról is.

A hagyományőrző programot az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara támogatta.

Még nem érkezett hozzászólás!
Legyen Ön az első!

Hozzászólás írása

*