A zsámboki önkormányzat több épületét korszerűsítik uniós támogatásból

A zsámboki önkormányzat több épületét korszerűsítik uniós támogatásból

Zsámbok község önkormányzati tulajdonú épületeinek épületenergetikai korszerűsítésére több mint 181 millió forintos európai uniós támogatást nyert. A Kohéziós Alap az elszámolható költségek 100 százalékát finanszírozza.

A projekt megvalósulása során a Polgármesteri Hivatal, a Kacó Napközi Otthonos Óvoda és a konyha, az orvosi rendelő, a József Attila Közösségi Színtér és Könyvtár, a fogorvosi rendelő, a Védőnői Szolgálat és az iskola tornatermének épületét korszerűsítik. A 181,26 millió forintos beruházásnak köszönhetően Zsámbok Község Önkormányzata az épületek fenntartását költséghatékonyabban tudja majd biztosítani. A támogatási szerződést aláírták, a kivitelezéssel június végére végeznek a szakemberek, így az év közepétől, az európai uniós támogatásnak köszönhetően környezetbarát és gazdaságosan üzemeltethető intézményekkel fog gazdagodni a község.

A projekt célja az épületek hőtechnikai adottságainak javítása, valamint hőveszteségének csökkentése. Ennek érdekében a pályázat keretében az épületekben a külső nyílászárók korszerű műanyag nyílászárókra történő cseréje, valamint utólagos homlokzati és födémszigetelése valósul meg. A pályázattal érintett intézményekben napelemes rendszert építenek ki.

A projekt hosszú távú céljai között szerepel a működési költségek csökkentése, valamint a magasabb komfortfokozat elérése. Ez nemcsak a pályázónak jelent költségmegtakarítást, hanem a csökkenő energiahordozó-felhasználás környezetvédelmi szempontból is előnyös.

Zsámbok Község Önkormányzatának kiemelt célja, hogy a vagyonkezelésében lévő épületekben a lehető legmagasabb szintű energetikai korszerűsítést hajtsa végre, ezáltal hosszú távon biztosítva hatékony fenntartást. További cél, hogy olyan energetikai fejlesztéseket hajtson végre az épületeken, amelyek a beruházás mértékének megfelelően valóban képesek növelni az energiafelhasználás hatékonyságát, ezáltal csökkenteni a működéshez szükséges pénzügyi forrásokat.

Még nem érkezett hozzászólás!
Legyen Ön az első!

Hozzászólás írása

*