Átadták a pátyi ipari parkban az Euronics raktárbázisát

Átadták a pátyi ipari parkban az Euronics raktárbázisát

Rövid időn belül a második épületet adták át a pátyi ipari parkban. A létesítmény az Euronics egyedi igényei szerint épült meg, a műszakicikk-kereskedelmi lánc itt működteti új logisztikai központját, ahol mintegy hatvanan dolgoznak majd. A csaknem 12 ezer négyzetméteres csarnokot mintegy 2,5 milliárd forintból fejlesztette a NIPÜF Zrt.

A pátyi ipari parkban rendezi be új logisztikai központját a magyar tulajdonú Vöröskő Kft., az Euronics kizárólagos hazai képviselője. A kereskedelmi vállalkozás a NIPÜF Zrt. által fejlesztett komplexumból szolgálja ki csaknem 70 üzletből álló országos hálózatát.

 

Az új központ az eddiginél jobban igazodik a cég igényeihez, egyebek mellett a jobb kihasználhatóság, a bővítési lehetőség és a korábbiaknál alacsonyabb fajlagos költségek miatt. A vállalat tervei között szerepel egy saját üzemeltetésű logisztikai rendszer létrehozása, amelyhez szintén jó alapot kínál az új raktár. A vásárlók gyorsabb kiszolgálása és a szélesebb választék egyaránt a fogyasztók elégedettségét szolgálja. Az új raktárból elégíti ki az Euronics a megnövekedett webáruházi keresletet is, ami jelentős termékválaszték-bővítést tesz lehetővé.

 

A hatékony ki- és berakodást 16 dokkolókapu, a kamionok könnyű manőverezését pedig a nagyméretű öböl segíti: az épület környezetében több mint 16 ezer négyzetméter felületen alakítottak ki aszfalt-, illetve térkőburkolatot. Az előkészítés során csaknem 80 ezer köbméternyi földet mozgattak meg, a szerkezetbe pedig 6700 köbméternyi beton mellett 70 tonna acélt építettek be.

 

Az állami tulajdonú ipariingatlan-fejlesztő 2017 szeptemberében kezdte meg az előkészítő munkákat, és az ütemterv betartása érdekében egyszerre 120 munkás dolgozott a terepen. A 12 ezer négyzetmétert meghaladó alapterületű, „A” kategóriás csarnokban 350 négyzetméternyi iroda is helyet kapott, és a létesítmény a későbbiekben igény szerint bővíthető. Az épületben háromféle – tömbös, állványos, illetve úgynevezett értéktári polcos – technológiát alkalmaznak, hogy valamennyi termékkategória számára biztosítsák a megfelelő tárolási megoldást.

 

A NIPÜF Zrt. pátyi beruházása Közép-Európa egyik legnagyobb iparipark-fejlesztési programjának a része, amelynek keretében a következő években több százmilliárd forint értékben jönnek létre modern, a jövő technológiáit is befogadni képes gyártó- és logisztikai létesítmények.

Még nem érkezett hozzászólás!
Legyen Ön az első!

Hozzászólás írása

*