Elkészült Szigetszentmárton középületeinek energetikai felújítása

Elkészült Szigetszentmárton középületeinek energetikai felújítása

Befejeződtek Szigetszentmárton község önkormányzati tulajdonú épületeinek épületenergetikai korszerűsítései. Az Európai Unió Kohéziós Alapjának támogatásával megvalósított beruházás teljes költsége 134,19 millió forint volt.

Elkészült a szigetszentmártoni Gesztenyés Óvoda, a Jókai Mór Művelődési Ház és a polgármesteri hivatal épületének, valamint az általános iskola tornatermének épületenergetikai korszerűsítése, melynek célja a hőtechnikai adottságok javítása, illetve a hőveszteség csökkentése volt. Az elmúlt hónapok munkálatai során az épületeken a külső nyílászárókat korszerű műanyag nyílászárókra cserélték, továbbá utólagos homlokzati és födémszigetelés került az épületekre, s mind a négy intézményen napelemes rendszert építettek ki.

A munkálatok azért váltak szükségessé, mert az épületek az elmúlt évtizedekben elhasználódtak, és már nem feleltek meg a mai kor támasztotta hőtechnikai követelményeknek. A felújítással nagymértékben csökkenthetők a fenntartási költségek, és gazdaságosabban üzemeltethetők az épületek. Fontos szempont, hogy az alacsonyabb fűtési energiaigény hatására csökkeni fog a károsanyag-kibocsátás.

A munkálatok végeztével Szigetszentmárton községben négy olyan intézményi épület van, amely megfelel a mai energetikai előírásoknak és környezetvédelmi szempontoknak. Ez komfortosabb környezetet biztosít, a megújult homlokzatok pedig javítják a településképet.

Még nem érkezett hozzászólás!
Legyen Ön az első!

Hozzászólás írása

*