Második évét kezdi a Pest Megye Lapja

Második évét kezdi a Pest Megye Lapja

Hiánypótló megyei havilap indult útjára 2016 márciusában. Újságunk létrejöttének körülményeiről Ambrus Andrást, a Pest Megyei Önkormányzat sajtófőnökét kérdeztük, aki egyben a lap szerkesztőbizottságának elnöki tisztét is betölti.

− A 19 magyarországi megye közül egyedül Pest megye nem rendelkezett önálló újsággal. Mindezen túl milyen egyéb indokok tették szükségessé egy Pest megyei havilap elindítását?

− Amellett, hogy időszerűnek tartottuk felkerülésünket a megyei lapok térképére, a Pest Megye Lapja útjára indítását az tette szükségessé, hogy a soron következő európai uniós gazdasági ciklusban – Budapesttől különválva – Pest megye önálló régióvá válik, és úgy gondoltuk, egy saját lap erősítheti az itt élők identitástudatát, összetartozás-érzését, közös érdekeink hatékonyabb érvényesítését.

− Hogyan jött létre a Pest Megye Lapja?

− Elképzeléseink találkoztak a Cosmo Média Kft. ötletével, mely kiadó korábban megyei magazinokat készített országos napilapok mellékleteként. A kiadó – eddigi feladatainak megtartása mellett – örömmel vállalta a Pest Megye Lapja szerkesztését is. Egy januári próbaszám megjelentetése után 2016 márciusában indult útjára a Pest Megye Lapja, egyelőre havi megjelenéssel, 16 oldalon, alkalmanként 50 ezer példányban.

− Hogyan jellemezhető a lap belső szerkezete, tartalmi felépítése?

− A szerkesztőséggel, illetve az újságíró kollégákkal arra törekszünk, hogy minél szélesebb és minél színesebb képet kapjanak olvasóink Pest megye gazdasági és kulturális közéletéről, a megye sporteredményeiről, és időről időre megszólaljanak a megyénkben élő tudósok, művészek, közéleti személyiségek. Fontos, hogy Pest megye 187 települése és az ott működő cégek közül minél több megmutathassa magát a lap hasábjain. Az utóbbi célunk elérése érdekében folyamatosan szélesítjük kapcsolatainkat a települési önkormányzatokkal, cégekkel.

− Milyenek az olvasói visszajelzések?

− Szerénytelenség nélkül mondhatom, hogy igen kedvezőek. A jövőben is arra törekszünk, hogy minél átfogóbb képet nyújthassunk olvasóinknak a Pest megyében történtekről. A lapkészítés mellett folyamatosan dolgozunk azon is, hogy a Pest Megye Lapja megyénk települései közül minél többe eljusson, emellett a napi aktualitásokat a www.pestmegyelapja.hu oldalunkon folyamatosan megjelentetjük, frissítjük.

Még nem érkezett hozzászólás!
Legyen Ön az első!

Hozzászólás írása

*