Megállapodás a közösségi művelődés megújításáért

Megállapodás a közösségi művelődés megújításáért

Együttműködési megállapodást kötött az NMI Művelődési Intézet és az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Kar Felnőttképzés-kutatási és Tudásmenedzsment Intézete. A felsőoktatási intézménynek több száz Pest megyei hallgatója van.

A „Tanulás, tudás, innováció” című országos konferencia nyitányaként május 4-én került sor a stratégiai együttműködési megállapodás aláírására, melyet a közösségi művelődés országos szakmai-módszertani fejlesztő szervezete, az NMI Művelődési Intézet kötött a rangos szakmai tanácskozást jegyző ELTE PPK Felnőttképzés-kutatási és Tudásmenedzsment Intézetével. A megállapodást a Művelődési Intézet részéről Kárpáti Árpád ügyvezető igazgató, az ELTE PPK részéről Fábri György dékánhelyettes írta alá.

A hosszú távú közös munka alappillérei azok az értékek, melyeket mindkét intézmény egyként vall és érvényesít szakmai tevékenységében: az élethosszig tartó tanulás, a közösségi kezdeményezésekbe és a közösségi tudás hasznosulásába, a kultúra és a közösségi művelődés társadalomfejlesztő hatásába vetett hit. Az együttműködés fókuszában a kulturális szakemberek képzésfejlesztése; kiemelten a közművelődési intézmények, civil szervezetek értelmiségi utánpótlásának biztosítása, az ott dolgozó munkatársak elméleti és gyakorlati ismereteinek fejlesztése, szakmai gyakorlatuk segítése áll.

A közösségi művelődés szakterülete az utóbbi években számos innovatív kezdeményezéssel, mintaprojekttel és együttműködéssel bizonyította be, hogy általa a kultúra társadalom- és gazdaságfejlesztő tényező lehet, emellett képes hosszú távú perspektívát nyújtani az érdeklődő fiatalok számára. 2017. szeptember óta – a közösségszervező szak indulásával – a közművelődés ismét színvonalas felsőoktatási alapképzéssel, tudományos mesterképzéssel is rendelkezik. Az ELTE PPK egyike azoknak a felsőoktatási intézményeknek, ahol a jövő közösségi művelődési szakemberei végezhetik felsőfokú tanulmányaikat.

 

fotó: Pest Megyei Önkormányzat

Még nem érkezett hozzászólás!
Legyen Ön az első!

Hozzászólás írása

*