Pest megyén is áthalad a Mária Maraton

Pest megyén is áthalad a Mária Maraton

Európa egyedülálló eseménye kerül megrendezésre a Mária Úton: ultramaratonisták futják végig a Mariazelltől Csíksomlyóig tartó több mint 1300 kilométert. Az eseményhez különböző indulási időpontokkal túrakerékpárosok is csatlakoznak, akik szintén végigtekernek a kijelölt útszakaszon.

A futók 30 nap alatt teljesítik a zarándokutat, naponta átlagosan egy maratoni távot (42 km-t) teljesítve.

A kerékpárosok ennél gyorsabban, két hét alatt jutnak el a célba. A napi táv 70 és 100 km között lesz, amelyet egy egészséges ember nagyobb fáradság nélkül tud teljesíteni.

A versenyzők június 25-én érkeznek Esztergom felől Pest megyébe, és a fővárost érintve másnap haladnak tovább Gödöllő irányába.

A Mária Maraton nem csupán futóverseny vagy kerékpártúra. Sokkal inkább egy lelki közösség és egy egészséges életmód felmutatása.

Mind a futó-, mind a kerékpáros csapatokra várnak kulturális és lelki programok. Az élmény felejthetetlen lesz!

A rendezvény egyre nagyobb jelentőséggel bír a sportolók körében, melynek bizonyítéka, hogy az idei évben Makai Viktória hétszeres ultramaraton bajnok és családja futják végig a távot, akiket több kerékpáros csapat is követ.

Az ultramaraton mellett több kiemelt szakaszon várják a futók és a kerékpárosok csatlakozását. A Tatabánya−Esztergom−Budapest kétnapos futózarándoklatra több száz jelentkezőt várnak, míg a kiemelt Zirc−Budapest, valamint Eger−Abaújszántó kerékpáros szakasz igazi célközönsége a család.

A részletes program itt elérhető: (http://mariamaraton.mariaut.hu/szervezettut/31141/Maria_Maraton) 

Még nem érkezett hozzászólás!
Legyen Ön az első!

Hozzászólás írása

*