Új bölcsődék jöhetnek létre a Pest megyei településeken

Új bölcsődék jöhetnek létre a Pest megyei településeken

4,5 milliárd forintra pályázhatnak a Pest megyei települési önkormányzatok bölcsődék fejlesztésére 2018. szeptember 10-től. 

A pályázat lehetőséget biztosít a települési önkormányzatok számára új bölcsődei, mini bölcsődei intézmény létrehozására (új épületben vagy korábban bölcsődei célra működtetett épület újranyitásával, illetve nem bölcsődei funkciót betöltő épület átalakításával); a már működő, önkormányzati tulajdonban lévő bölcsődeépület átalakításával további férőhelyek kialakítására.

A támogatási kérelmeket 2018. szeptember 10-én reggel 8 órától nyújthatják be a pályázók a Magyar Államkincstár honlapján. Részletes információk is ott olvashatók. Pest megyei települési önkormányzatok pályázhatnak. A rendelkezésre álló forrás 4,5 milliárd forint. A támogatás mértéke 3-400 millió forint lehet, a bölcsőde típusától és a támogatható tevékenységétől függően. A támogatás 70-95 százalékot érhet el a település adóerő-képességétől függően.

Pest megye önálló régióvá válása az Európai Bizottság 2016. novemberi döntésétől számított második évben léphet hatályba, első ízben csak a következő, 2021-től induló uniós fejlesztési ciklusban jelenthet a megyének − mint kevésbé fejlett régiónak járó − többletforrást. Ennek kompenzálása érdekében a kormány arról döntött, hogy 2016-2018. között 80 milliárd forintot fordít Pest megye kompenzációjára Pest megye Területfejlesztési Koncepciója és Pest megye Területfejlesztési Programja megvalósítása érdekében. 

Még nem érkezett hozzászólás!
Legyen Ön az első!

Hozzászólás írása

*