A biatorbágyi egészségház is fejlesztési forráshoz jut

A biatorbágyi egészségház is fejlesztési forráshoz jut

Az Egészséges Budapest Program (EBP) keretében 112,7 millió forint fejlesztési forráshoz jut a biatorbágyi egészségház. Az intézmény korszerű digitális radiológiai diagnosztikai rendszert üzemeltethet be.

Egervári Ágnes intézményvezető a helyszínen tartott sajtótájékoztatón azt mondta, a fejlesztések során folyamatosan figyelembe vették a lakosság igényeit, így a 2009 óta működő egészségházban az alapellátáson túl megteremtették a szakellátások elérhetőségét is.
    A teljes egészében az önkormányzat által alapított nonprofit kft. működtetésében lévő intézmény sikeresen pályázott egy egészségfejlesztési iroda létrehozásáért, a praxisközösség kialakítására kiírt pályázat pedig folyamatban van. Az EBP-n belül elnyert fejlesztési forrásból most egy korszerű digitális röntgent vásárolnak, és kiépítik az ahhoz szükséges informatikai rendszert is.
    Cserháti Péter, aki az Állami Egészségügyi Ellátó Központ szakértőjeként felel az EBP-ért, arról beszélt, hogy a település lakosainak eddig a fővárosba kellett utazniuk a diagnosztikai felvételért, ami − a közlekedést figyelembe véve − nem volt mindig ideális.
     Tarjáni István, Biatorbágy polgármestere elmondta, a fejlesztési pénzből 20 millió forint az önkormányzat saját forrása. Kiemelte, nemcsak a helyi lakosok, de a környező településeken élők is szívesen veszik igénybe az egészségház szakrendeléseit, ezért mindenképpen indokolt volt a fejlesztés.

Még nem érkezett hozzászólás!
Legyen Ön az első!

Hozzászólás írása

*