Átadták a szobi tanuszodát

Átadták a szobi tanuszodát

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az átadáson kiemelte: egy negyvenhárom éves ígéret vált valóra, az uszoda megépítését ugyanis még 1975. április 5-én ígérte meg a város akkori vezetése a szobiaknak.

A politikus úgy fogalmazott, talán az ország legszebb helyén található a sportlétesítmény, amely egy hatpályás, 25 méteres, feszített víztükrű nagymedencével és egy kismedencével rendelkezik. Az uszodát innovatív magyar technológiájú fertőtlenítőrendszerrel szerelték fel, amely a korábbi megoldásoknál kevésbé használ vegyszereket.
    A szobi uszoda is része a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Programnak (NKIFP). Az elmúlt években 609 sportlétesítményt sikerült megújítani, illetve felépíteni.
    Harrach Péter, a térség országgyűlési képviselője az uszoda építéséről elmondta az MTI-nek, hogy a létesítményt korszerű technikai berendezésekkel látták el, s a Duna közelsége miatt az árvízveszély ellen is védekezni kellett.
    Ferenc Gyöngyi, a Pest megyei város polgármestere arról beszélt: egy régi álom vált valóra az uszoda megépülésével, amihez a kormány döntése értelmében nem kellett önerőt biztosítaniuk.

Még nem érkezett hozzászólás!
Legyen Ön az első!

Hozzászólás írása

*