Hal(ász)lé, ahogy Reviczky Gábor készíti

Hal(ász)lé, ahogy Reviczky Gábor készíti

Hozzávalók: ponty alaposan megtisztítva, besózva, kilónként 14 dkg hagyma és egy púpozott evőkanál paprika

Elkészítése: Nagyon alaposan megtisztítjuk a pontyot, akár orosz módszerrel magas nyomású mosóval, (felbontás után viszont már nem szabad mosni) másfél milliméterenként beirdaljuk, ha gyerekek is esznek belőle, teljesen szálkátlanítjuk. A halat alaposan besózzuk, és legalább egy órát állni hagyjuk. Feltesszük főni, lehetőleg szabadtűzön, rézből készült bunyevác bográcsban. Fűzfával tüzelünk, mert az különleges aromát ad neki. 40 perc alatt készre főzzük, az utolsó 10 percben adjuk hozzá a kalocsai vagy Kalocsa környéki kiváló minőségű paprikát.

Fehér bort, például Cserszegi fűszerest vagy chardonay-t kínálunk hozzá.

 

Még nem érkezett hozzászólás!
Legyen Ön az első!

Hozzászólás írása

*