Idén év végén átadhatják a gyáli sportcsarnokot

Idén év végén átadhatják a gyáli sportcsarnokot

Új sportcsarnok épül Gyálon, ami a mindennapos testnevelésórák megtartását és a helyi sportéletet is segíti majd.

Az 1818/2016. (XII. 22.) kormányhatározat 2016. december 22-én döntött a gyáli sportcsarnok megépítésének támogatásáról, melynek értelmében Gyál várost 800 millió forinttal segíti a csarnok megépítésében.  A mintegy 2,5 milliárd forintos beruházás részben állami, részben tao-, illetve saját forrásból valósul meg.  A fix és mobil lelátóval rendelkező sportcsarnokban hét sportolói öltöző, szauna, két-két bírói és két-két edzői öltöző, fitneszterem, edzőtermek és hozzájuk kapcsolódó szertárak kapnak helyet. A tervek között szerepel egy 22 szobás szálloda, egy étterem és egy főzőkonyha megépítése is, melyhez egyelőre magánbefektetőt keres az önkormányzat.

A gyáli sportpálya területén már 2016-ban megkezdődtek a felújítások a műfüves focipálya megépítésével, ezt követte az élőfüves focipálya, a strandröplabda- és a kosárlabdapálya.

A sportcsarnok 3818 m2 területű, több mint 500 fő befogadására alkalmas, és a testnevelési órák mellett több sportág eseményeinek, valamint országos és nemzetközi rendezvények helyszínéül is szolgálhat.  Nagyszabású börzéknek, expóknak, városi és civil kezdeményezéseknek adhat helyet, de természetesen a helyi sportegyesületek is használhatják majd az új létesítményt. A sportcsarnok várhatóan 2018 decemberére készül el.

Még nem érkezett hozzászólás!
Legyen Ön az első!

Hozzászólás írása

*