Mogyoródon egészségház épül

Mogyoródon egészségház épül

Szeptember elején indult Mogyoródon az új egészségház építése, amelyet a nagyközség önkormányzata 193,38 millió forintos támogatással valósít meg. A kétszintes épületben kapnak helyet a felnőtt és gyermek háziorvosi rendelők, a védőnői szolgáltatás, valamint egy új multifunkcionális egység, amely egészségügyi szűrővizsgálatok, felmérések és tanácsadások céljára szolgál majd.

Mogyoród Nagyközség Önkormányzata az új egészségház csaknem 345 millió forintos összköltségű építését a Pénzügyminisztérium 193,38 millió forint vissza nem térítendő támogatásával valósítja meg.

Az önkormányzat tulajdonában lévő, Fóti út 18. szám alatti ingatlanon a régi gyermekorvosi rendelő és az ugyanitt található művelődési ház helyén épül az új kétszintes egészségház. Az emeleti 332 m2-es részen két felnőtt és a gyermek háziorvosi rendelő, valamint a védőnői szolgáltatás kap helyet, a földszinten 143 m2-en a közös használatú helyiségek mellett kialakítanak egy multifunkcionális egységet egészségügyi szűrővizsgálatok, felmérések és tanácsadások végzésére. Az építés legkésőbb 2019. július 31-én zárul, majd ezt követően az új, korszerű épület berendezése és a használatba vételi engedély megszerzése után 2019 szeptemberében várható a rendelők megnyitása.

E modern egészségházban integráltan kap helyet az egész települést kiszolgáló felnőtt és gyermek háziorvosi ellátás a védőnői szolgáltatással együtt, lehetőséget nyújtva ezzel a szakemberek hatékony együttműködésére. A fejlesztéssel az orvosi ellátás magasabb színvonalon valósul meg, valamint létrejön a betegségmegelőző tevékenységek végzésére szolgáló infrastruktúra is.

Még nem érkezett hozzászólás!
Legyen Ön az első!

Hozzászólás írása

*