További egy sávon közlekedhetnek az autósok

További egy sávon közlekedhetnek az autósok

Szeptember 16-tól az M2-es gyorsforgalmi út Budapest−Vác közötti szakaszán plusz egy sávon haladhatnak az autósok.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közleménye szerint az M0-s és Dunakeszi−Fót csomópont között szeptember 16-tól az ideiglenes forgalomterelés kiépítését követően a bal pályára terelték át a fogalmat, és az eddigi kialakításhoz képest további egy sávon is haladhatnak az autósok.

Idén áprilisban kezdődött meg az M2-es gyorsforgalmi úton, a 17-21 kilométerszelvények között a meglévő bal pálya átépítése, így a közel 4 km hosszú szakaszon a jobb pályára terelve 2x1 sávon haladhatott a forgalom. A szeptemberig tartó időszakban a bal pályán új leállósávot építettek ki, a meglévő Mogyoródi-patak feletti hidat felújították és kiszélesítették, az elválasztó sáv átépítése megkezdődött, illetve a burkolat felújítását és megerősítését is elvégezte a kivitelező a vízépítési és ideiglenes forgalomtechnikai munkákkal kiegészítve.

Az M0-s és Dunakeszi−Fót csomópont között szeptember 16-tól az ideiglenes forgalomterelés kiépítését követően a bal pályára terelték át a fogalmat. Tekintettel az érintett útszakasz ősszel megnövekedő forgalmára, az M0-s felé két, Vác felé egy forgalmi sávot alakítanak ki a szabványos előírások betartása, valamint a keresztmetszeti adottságok miatt szűkített sávszélességgel. A három sávon csökkentett, 60 km/h sebességgel haladhatnak az autósok. Ez az ideiglenes forgalmi rend várhatóan 2019 közepéig áll fenn.

A 21-es kilométerszelvénytől Vácig több ütemben, szakaszosan terelik át a forgalmat a bal pályára 2018 végéig. Ezeken a részeken a meglévő jobb pálya felújítása miatt a jelenlegi kialakításnak megfelelően továbbra is 2x1 sávon lesz biztosított a forgalom.

A beruházásnak köszönhetően 2019 őszétől 2x2 sávon, 110 km/h sebességgel haladhatnak a közlekedők a teljes Budapest−Vác szakaszon.

A fejlesztés uniós és hazai forrás felhasználásával a NIF Zrt. beruházásában valósul meg.

Forrás: dunakeszi.hu

Még nem érkezett hozzászólás!
Legyen Ön az első!

Hozzászólás írása

*