Tudatosan akarnak alakítani a környezetükön

Tudatosan akarnak alakítani a környezetükön

A Pandal Egyesület 2002 nyarán alakult. Akkor döntően egy baráti társaságból, illetve a családtagokból épült fel a csapat.

Nevükben a pandal szó kóspallagi kifejezés, egy sajátos kinézetű árokpart elnevezése. Ezek után nem nehéz kitalálni, hogy az egyesület székhelye Kóspallag.

A mostani csapat 10-15 főből áll. A baráti társaság többsége nem kóspallagi lakos, ezen azonban lehetőség szerint változtatni szeretnének.

A Pandal Egyesület célja, hogy hangsúlyozza a környezettudatos szemlélet fontosságát, a felelősségünket, és népszerűsítse a vidéki életmódot. Mindezt különböző programokkal,

például szemét- és szelektív hulladékgyűjtéssel, kirándulásokkal, előadásokkal, rendezvények szervezésével, szakmai projektekkel kívánja elérni.

Szeretnének minél több embert megszólítani, „felrázni”. Úgy érzik: „a mai világ materiálisan erkölcstelen, elvárosiasodott, a természettől elidegenült, csakis a pénz számít, a szeretet és a családias légkör, a hit és a bizalom, magunk és a természet megismerése háttérbe szorul”.

Különösen fontosnak tartják az iskoláskorúak bevonását a környezettudatos tevékenységekbe, mely által alakítani tudják a leendő felnőttek gondolkodásmódját. Szerveztek már közös szemétszedést, a gyereknapon pedig társultak több helyi egyesülethez, s kiemelkedő programjuk volt a Málna Fesztivál.

A Pandal Egyesület a közeljövőben szeretne a környező településekre is figyelni, régiószintre kívánja kiterjeszteni a tevékenységét.

 

Még nem érkezett hozzászólás!
Legyen Ön az első!

Hozzászólás írása

*