Interjú Kállay Bori színésznővel, érdemes művésszel

Interjú Kállay Bori színésznővel, érdemes művésszel

Jól érzem magam a bőrömben.

Mivel mindannyian tudjuk, hogy elénekelte a klasszikus operettirodalom szubrett és primadonna szerepeinek egész sorát, gondoltam, ezek összeszámolásával meg sem próbálkozom. Kezdtem tehát a prózai szerepekkel, ám itt is hamar feladtam. Ha csupán a hazai színpadi szerzőket sorolom: Csiky Gergely és Molnár Ferenc, Füst Milán és Illés Endre, Szakonyi Károly és Karinthy Ferenc, Szabó Magda és… Ó, nem maradna hely a beszélgetésünkre!

Interjú Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkárral

Interjú Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkárral

Pest megye sokszínű természeti adottságokkal rendelkezik.

Pest megye hazánk egyik legváltozatosabb természeti adottságokkal jellemezhető mezőgazdasági vidéke. Többek között országos jelentőségű bogyótermesztő tájegység a Börzsöny, számottevő gyümölcsültetvény és zöldségtermelés található a megyében, és a Budapesttől délre és délkeletre eső Duna menti síkságon és Duna−Tisza közi síkvidéken kiváló minőségű szántóterületek találhatóak.

„Érdemes helyben eltölteni a szabadidőt”

„Érdemes helyben eltölteni a szabadidőt”

A kisebb települések számára is előnyös lehet az összefogás.

A turisztikai szezon küszöbén állva feltehetjük a kérdést: vajon mindenképpen el kell hagynunk szűkebb pátriánkat szabadságunk alatt vagy egy hétvégi kikapcsolódás miatt? Gere Ágnesnek, a Kis-Duna mente TDM Nonprofit Kft. szakmai vezetőjének válasza egyértelmű.

CSOK: tovább bővültek a lehetőségek

CSOK: tovább bővültek a lehetőségek

Használt lakásra, lakásbővítésre is kérhető a támogatás.

A kormányzat célja továbbra is az, hogy a lehető legtöbb magyar családnak segítsen az otthonteremtésben, nyilatkozta lapunknak Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára, a Pest megyei ötös választókerület országgyűlési képviselője.

Forradalmi magyar technológiai újítás

Forradalmi magyar technológiai újítás

Gyógyszerhatóanyagok tisztításával a nemzetközi piacon

A gyógyszerhatóanyagok kromatográfiai eljárással történő tisztításában magyar feltalálók világviszonylatban is forradalmi technológiai újítást valósítottak meg. Németh László és Lorántfy László saját ötleteik révén fejlesztették tovább és dolgozták ki a RotaChrom CPC eljárást, melynek köszönhetően csökken a gyógyszerek előállítási költsége, és azok a medicinák is eljuthatnak az emberekhez, amelyek gyógyászati bevezetésére az irreálisan magas előállítási költségek miatt eddig nem volt lehetőség. Németh Lászlóval beszélgettünk.

Ezúttal még csak gyakorlat volt az életmentés

Ezúttal még csak gyakorlat volt az életmentés

A hagyományoknak megfelelően ebben az évben is megrendezték a felmenő rendszerű Katasztrófavédelmi Ifjúsági Versenysorozat Pest megyei döntőjét – tudatta a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság lapunkkal. A 2015/2016-os tanév versenyének a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ Isaszegi Kiképző - és Raktárbázisa adott otthont.

Bürokráciacsökkentés a vállalkozásoknak

Bürokráciacsökkentés a vállalkozásoknak

A Miniszterelnökség a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatallal konzorciumban országos műhelymunkával egybekötött konferenciasorozatot szervez, melynek fő témája a vállalati, vállalkozói szektorhoz kapcsolódó bürokrácia csökkentése, valamint a vállalkozói bürokrácia csökkentése - tudtuk meg a VOSZ Budapesti és Pest Megyei Szervezetétől, amely a fenti szervezetek együttműködő partnere.

Interjú dr. Beer Miklóssal, az egyházmegye főpásztorával

Interjú dr. Beer Miklóssal, az egyházmegye főpásztorával

Beszélgetés a Pünkösdről

A kereszténység egyik legnagyobb ünnepe felé közeledve érdemes figyelmet fordítanunk arra, miként van jelen Pest megye életében az egyház. Ahogyan a pünkösd üzenete, úgy e szolgálat mibenléte is megfoghatóvá válik, ha olyasvalakit kérdezünk, aki meg akarja szólítani az embereket. Dr. Beer Miklós célja ez.