Sárkányok repkedtek a zebegényi égen

Sárkányok repkedtek a zebegényi égen

Idén szeptember 15-én és 16-án rendezték meg a közösségi finanszírozású Zebegényi Sárkányfesztivált, immár nyolcadik alkalommal a Dunakanyarban. Igyekeztek most is olyan ingyenes családi fesztivált létrehozni, ahol kortól függetlenül mindenki jól érezheti magát sárkányt eregetve, vagy anélkül.

Mogyoródon egészségház épül

Mogyoródon egészségház épül

Szeptember elején indult Mogyoródon az új egészségház építése, amelyet a nagyközség önkormányzata 193,38 millió forintos támogatással valósít meg. A kétszintes épületben kapnak helyet a felnőtt és gyermek háziorvosi rendelők, a védőnői szolgáltatás, valamint egy új multifunkcionális egység, amely egészségügyi szűrővizsgálatok, felmérések és tanácsadások céljára szolgál majd.

Lezárult a DANUrB második szakasza

Lezárult a DANUrB második szakasza

Az északi oldalon Visegrád, Dömös, Pilismarót, Helemba, Ipolydamásd, Szob, Zebegény, Nagymaros, Verőce, Kisoroszi, Dunabogdány, a délin pedig Szigetszentmárton, Szigetújfalu, Ráckeve, Szigetbecse, Makád, Lórév. Ezekben a településekben az a közös, hogy a Duna partján fekszenek, és mind érintettek a DANUrB elnevezésű nemzetközi projektben.

Új üzem épül  Újhartyánban

Új üzem épül Újhartyánban

Több mint 150 millió eurós befektetéssel építi meg autóipari alkatrészek szériagyártásához új üzemét a Pest megyei Újhartyánban a svájci tulajdonú REHAU-Automotive Kft. A tervek szerint a cég jövő ilyenkor indítja be a gyártósort, hogy sikeresen kiszolgálja a hazai és a kelet-közép-európai ügyfeleit.