Indokolt a megye önállósága

Indokolt a megye önállósága

A vállalkozások száma és sűrűsége, főként a tudásalapú kisvállalkozások tekintetében Pest megye igen jól áll – derült ki dr. Csath Magdolna közgazdász, egyetemi tanár szavaiból, aki az önállóvá válási ünnepi közgyűlés után nyilatkozott a Pest Megye Lapjának.

Érd gazdasága stabil fejlődési pályára áll

Érd gazdasága stabil fejlődési pályára áll

2020-ra korszerű közszolgáltatásokkal várják az embereket

A kormány Érd számára öt év alatt negyvenmilliárd forint állami fejlesztési forrást biztosít a Modern Városok Program pénzügyi keretéből. Az erről szóló együttműködési megállapodást Orbán Viktor miniszterelnök és T. Mészáros András polgármester tavaly nyáron írták alá. Érd Megyei Jogú Város öt év alatt évente 8 milliárd forint kormányzati támogatást kap, az összeget gazdaság-, intézmény-, illetve közszolgáltatás- fejlesztésre és a városban található nemzeti vagyon sikeres hasznosítására fordítják. A városvezetés célja: Érdet megyei jogú városhoz méltó szintre emelni, a gazdaság élénkítésével önfenntartó önkormányzattá fejleszteni, a fejlesztési célokat külső források nélkül megvalósítani. Érd éves költségvetése az elmúlt években 12 milliárd forint körül alakult, a támogatásnak köszönhetően ez az évtized végére elérheti a 20 milliárd forintot. T. Mészáros Andrással beszélgettünk.

A kormányhivatal támogatja Pest megye önállósodását

A kormányhivatal támogatja Pest megye önállósodását

Pest megye kormánymegbízottja, dr. Tarnai Richárd szerint a megye és a főváros különválása a következő uniós ciklusra megvalósulhat, és kölcsönös előnyöket jelenthet mindenki számára. A lapunknak adott interjúban dr. Tarnai Richárd az ügyintézési lehetőségekről is beszélt.

Pest megye önálló régió lesz

Pest megye önálló régió lesz

„Pest megye győzött, és ezzel minden Pest megyei, több mint 1 millió 220 ezer itt élő polgár nyert” – ezekkel a szavakkal köszöntötte a január 29-i ünnepi közgyűlés résztvevőit Vitályos Eszter, a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára.

Az önállóvá válás óriási munka és összefogás

Az önállóvá válás óriási munka és összefogás

Ez egy ezeréves megye és mi, Pest megyeiek ezer évben gondolkodunk. Hiszünk abban, hogy építkezni csak hosszú távon szabad, stratégiát pedig hosszú távra kell alkotni – mondja Pest Megye Közgyűlésének elnöke. Szabó István a Pest Megye Lapjának adott interjújában ezzel indokolta azt a több, mint másfél évtizedes kitartást, amelynek eredményeként Pest megye önálló régióvá vált.

Dunakeszin bíznak a bővülő pályázati lehetőségekben

Dunakeszin bíznak a bővülő pályázati lehetőségekben

Dunakeszi Város Önkormányzata az utóbbi években kiemelt figyelmet fordított arra, hogy valamennyi területen – infrastruktúra, intézmények, egészségügy, szabadidő, sport, kultúra – folyamatos fejlesztéseket végezzen. Ezek egy részéhez elengedhetetlenek a pályázati források – válaszolta kérdésünkre Dióssi Csaba polgármester.