Szakmai konferenciát rendezett a Pontibus

Szakmai konferenciát rendezett a Pontibus

2017. május 16-án Budapesten szakmai konferenciát tartott a Pontibus Korlátolt Felelősségű Európai Területi Társulás.

A konferenciát Szabó István, a Pontibus ETT alelnöke, Pest Megye Közgyűlésének elnöke nyitotta meg. A társulás alelnöke röviden bemutatta azt a folyamatot, amelynek eredményeképpen a Nyitra Kerületi Önkormányzat és Pest Megye Önkormányzata közös összefogással létrehozta a Pontibus ETT-t annak érdekében, hogy a társulás a két megye területén, a határ menti térségekben élők, a térségi települések, vállalkozások és civil szervezetek együttműködését az élet különböző területein elősegítse, különös tekintettel a két megye közti közlekedési kapcsolatokra és a turizmus fejlesztésére. Szabó István köszöntőjében külön kiemelte a két megye hatékony együttműködésének eredményességét, melytől a jövőben is további sikereket és a határ menti térségekben a határon átnyúló kapcsolatok erősödését és további fejlesztések megvalósulását reméli.

A konferencia résztvevői az előadóktól konkrét információkat kaptak az INTERREG V-A Szlovákia−Magyarország Együttműködési Programról és annak 3. prioritásáról, az INTERREG V-A Szlovákia−Magyarország Együttműködési Program Kisprojekt Alapja tekintetében a civil és a közszféra szervezetek pályázati lehetőségeiről, a Pest megyei és határon átnyúló közútfejlesztésekről, valamint a leginkább érdeklődésre számot tartó kerékpáros közlekedés fejlesztésekről Pest megyében és a magyar−szlovák határtérségben.

A rendezvényen jelentős számban vettek részt az érintett térségből a települési önkormányzatok képviselői, a határ menti fejlesztések iránt érdeklődő civil szervezetek és vállalkozások képviselői, amely előremutató lehet a határ menti térségeket érintő jövőbeli fejlesztések és a térségben élők együttműködésének eredményessége tekintetében, akár a pályázati források hatékonyabb kihasználása érdekében is.

A konferencia a magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával valósult meg az „Elindult a Pontibus” című projekt keretében. A Pontibus ETT működését, tevékenységét a Külgazdasági és Külügyminisztérium a 2016. évben 5 300 000 forinttal támogatta.

Még nem érkezett hozzászólás!
Legyen Ön az első!

Hozzászólás írása

*