Csikszeredai hallgatók vizsgáztak Gödöllőn

Csikszeredai hallgatók vizsgáztak Gödöllőn

Sikeres záróvizsgát tettek a Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar vidékfejlesztési agrármérnök mesterszakának csíkszeredai képzésében résztvevő hallgatói a Szent István Egyetemen (SZIE) június 6-án, Gödöllőn. Idén – kiemelt vendégként – az agrártárca nemrég kinevezett minisztere, dr. Nagy István is tagja volt a székelyföldi hallgatók tudását elbíráló bizottságnak. Az agrárminiszter nem először állt a Szent István Egyetem külhoni képzéseinek ügye mellé, ugyanis a korábbi években már erősítette az államvizsga-bizottságot, továbbá rendszeres vendége a SZIE székelyföldi képzési helyszínén rendezett programoknak.

Téliszalámi-premier Gödöllőn

Téliszalámi-premier Gödöllőn

Megújult az egyedi ízvilágú, eredetvédett recept alapján, nemespenészes érleléssel és hidegfüstöléssel készített Budapesti Téliszalámi a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Karának munkatársai a Földművelésügyi Minisztérium Élelmiszeripari Főosztályának szakmai támogatásával.

Koronázási hétvége

Koronázási hétvége

Gödöllőn a királyi pár és a Szent Korona
Gödöllő városa idén Erzsébet királyné előtt tiszteleg születésének 180. és magyar királynévá koronázásának 150. évfordulója alkalmából a „Bölcsőtől a koronáig – Gödöllő, a királyné városa” elnevezésű kulturális tematikus évvel. A programsorozat egyik fő eseménye a június 9-11. között megrendezendő Koronázási Hétvége lesz.