Koronázási hétvége

Koronázási hétvége

Gödöllőn a királyi pár és a Szent Korona
Gödöllő városa idén Erzsébet királyné előtt tiszteleg születésének 180. és magyar királynévá koronázásának 150. évfordulója alkalmából a „Bölcsőtől a koronáig – Gödöllő, a királyné városa” elnevezésű kulturális tematikus évvel. A programsorozat egyik fő eseménye a június 9-11. között megrendezendő Koronázási Hétvége lesz.

Színvonalas vígjátékokkal, zenés darabokkal várják a nézőket

Színvonalas vígjátékokkal, zenés darabokkal várják a nézőket

Iskolában formálódik a ráckevei színház
Szeptembertől saját színháza lesz Ráckevének. A tízezer lakosú település színházkedvelő lakóinak immár nem kell utazniuk színvonalas szórakoztató előadásért, a Vénusz Színház helybe hozza a produkciókat. A teátrum bemutatkozása szeptember 16-án lesz, méghozzá saját darabbal. A Minket nem lehet elfelejteni című zenés vígjátékban Vertig Tímeát, Bor Viktort, Csifó Dorinát és Kósa Dénest láthatja a közönség.

A verspályázat folytatódik!

A verspályázat folytatódik!

Továbbra is a Pest megyei összetartozás és identitástudat erősítése a célunk, megyénk természeti és kulturális értékeinek bemutatása a lehető legszélesebb közönség számára, így elsősorban olyan verseket várunk, amelyek megfelelnek célkitűzésünknek, az itteni tájakat, az itt élő embereket mutatja be: gondjaikat és örömeiket, érzéseiket és gondolataikat, de itt a nyár, és e témakörben is szívesen olvasnánk a verseiket.