Szentendre karnevállal lépett a farsang farkára

Szentendre karnevállal lépett a farsang farkára

Február második hétvégéjén Szentendre karneváli hangulatban búcsúztatta a telet. A második Szentendrei Karnevál – Farsangfarka Fesztiválon volt minden, ami egy igazi farsanghoz elengedhetetlen: maskarások, szoboremberek, koncertek, fáklyás-álarcos felvonulás, gyerekprogramok, farsangi fánk-különlegességek, gasztronómiai vásár.

Csepel-szigeti értéktúra

Csepel-szigeti értéktúra

A Pest Megyei Értéktárban 164 érték található. Ez a szám, és az értékek különlegessége, a magyar nemzeti kultúrában és a megye életében betöltött szerepe indokolttá teszi, hogy szakmai és egyéb körök, közösségek számára is ismertebbé váljanak. Ebből a célból az értékek bemutatására irányuló városnéző interaktív sétákat, értéktártúrákat szervez Pest Megye Önkormányzata.

Egyre népszerűbb a kerékpáros turizmus

Egyre népszerűbb a kerékpáros turizmus

Több kerékpárút lesz Pest megyében
A szabadidős kerékpározás lehetőségeinek megteremtése, a szolgáltatások színvonalának emelése alapvető feltétele a kerékpáros turizmus növekedésének. Csupán az igazán kerékpárosbarát országok képesek arra, hogy nagyszámú külföldi biciklis turistát vonzzanak.

„Érdemes helyben eltölteni a szabadidőt”

„Érdemes helyben eltölteni a szabadidőt”

A kisebb települések számára is előnyös lehet az összefogás.

A turisztikai szezon küszöbén állva feltehetjük a kérdést: vajon mindenképpen el kell hagynunk szűkebb pátriánkat szabadságunk alatt vagy egy hétvégi kikapcsolódás miatt? Gere Ágnesnek, a Kis-Duna mente TDM Nonprofit Kft. szakmai vezetőjének válasza egyértelmű.